Παρακολούθησα χθες με μεγάλη προσοχή τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Star και είδα, με ικανοποίηση ομολογώ, να λέει δημοσίως κάτι που γνωρίζω ότι έχει συζητηθεί πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει πει στους συνεργάτες του: από τον Ιανουάριο και μετά το καθαρό μήνυμα προς τους πολίτες χάθηκε, πήγε περίπατο, με ευθύνη πολλών. Πρωτίστως της κυβέρνησης, δευτερευόντως των επιστημόνων, αλλά και ημών στα ΜΜΕ που έχουμε κάνει τις εκπομπές πασαρέλα για γιατρούς πάσης φύσεως και πάσης ειδικότητας. 

Το ζήτημα, βεβαίως, είναι ότι αυτό το ξέρουμε και το βλέπουμε. Το Μαξίμου έχει μπλεχτεί με αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών, την προσωπική πρεμούρα αρκετών γιατρών, οι οποίοι θέλγονται από το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, ενώ, βεβαίως, ο κορονοϊός είναι απρόβλεπτος και δυναμικός, με αποτέλεσμα να εξελίσσεται αρκετές φορές με μη προβλέψιμο τρόπο. Το συμπέρασμα, όμως, είναι ότι η μπάλα χάνεται, οι πολίτες ακούνε πολλά κοκόρια να λαλούν και στο τέλος κανείς δεν ακούει κανέναν. 

Ως προς το κυβερνητικό μήνυμα, πάντως, ήδη γίνονται κινήσεις στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να βγαίνει προς τα έξω πιο «καθαρά» και συντεταγμένα, αλλά και με μεγαλύτερη ομοιογένεια. Ήδη, υιοθετείται μια πιο κεντρική δομή επικοινωνίας, ενώ γίνεται προσπάθεια να μην λέει τη μια ένα πράγμα ένας υπουργός και την άλλη κάτι άλλο ένας δεύτερος. Ορισμένα πρόσωπα του Μαξίμου, δε, όπως η Αριστοτελία Πελώνη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Άκης Σκέρτσος παίρνουν μεγαλύτερη επικοινωνιακή μπάλα, σε μια προσπάθεια καθημερινά να δίνεται ένας κεντρικός τόνος. 

Το ζήτημα, βεβαίως, είναι ότι ζημιά έγινε. Και, για να ξαναβρεθεί το χαμένο κεντρικό μήνυμα, θέλει πολλή δουλειά. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments