Μόλις ολοκληρωθούν οι ενέργειες της Δικαιοσύνης, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης θα ζητήσει να πάρει πίσω τα χρήματα που πήρε ο Μένιος Φουρθιώτης από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία. Αυτό δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης το υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμη πίσω τα χρήματα που έλαβε ο παρουσιαστής, καθώς το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη. Μόλις όμως ολοκληρωθούν θα διατυπωθεί η απαίτηση και οι πληροφορίες- από τις καταγγελίες που έχει κάνει ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης- κάνουν λόγο για ποσό που ξεπερνάει τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Όπως είπε το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 ο κ. Χατζηδάκης, ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν στην περίοδο για την οποία ζητούσε ο παρουσιαστής και συμπλήρωσε πως είχε σταλεί εξώδικο από τον Μένιο Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας. Αναφερόμενος για το εάν είχε λάβει χρήματα ο Μένιος Φουρθιώτης, ο υπουργός Εργασίας είπε πως γι αυτό τον λόγο είχε περάσει ο νόμος που έβαζε πλαφόν στις πληρωμές του προγράμματος.

Ο υπουργός Εργασίας απάντησε για το θέμα πως ο “φάκελος” του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και πως το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν οι παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω.

 

Facebook Comments