Μια σειρά υποθέσεων που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση και στις οποίες εμπλέκονται πρώην υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αγχώνουν τον Αλέξη Τσίπρα. Ειδικά την ώρα που πιέζεται στο εσωτερικό του κόμματός του από τις διάφορες τάσεις, στελέχη των οποίων δεν διστάζουν να στοχοποιούν πρόσωπα που ανήκουν σε άλλη ομάδα, ζητώντας από τον αρχηγό ακόμη και την απομάκρυνσή τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου κατάφερε να… ενώσει αρκετούς εναντίον του. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών που επιδιώκουν ορισμένοι στην Κουμουνδούρου δημιουργεί ένα ολισθηρό πεδίο και αυτό με τη σειρά του επιδεινώνει την κατάσταση σε ότι αφορά στην ικανότητα του κόμματος να αφομοιώνει τους κραδασμούς από φακέλους που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Στην κορυφή της λίστας είναι χωρίς αντίπαλο ο Νίκος Παππάς και η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Με την προανακριτική της Βουλής να κάνει τα πρώτα της βήματα ο εφιάλτης των επιτελών του Αλέξη Τσίπρα είναι η προοπτική να αποδειχθούν όσα έχουν ειπωθεί. Γιατί ο Νίκος Παππάς δεν είναι απλά ένας πρώην υπουργός. Για χρόνια ήταν το alter ego  του προέδρου του κόμματος και ουσιαστικά το στέλεχος που χειρίστηκε τα λεγόμενα συμφέροντα στην πορεία για την εξουσία και τα πρώτα χρόνια από την ανάληψή της. Ειδικά το σχέδιο για αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο ήταν κεντρική πολιτική επιλογή. Εξ ου και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή τον στήριξε απόλυτα χωρίς ερωτηματικά και αστερίσκους. Γεγονός που βεβαίως αυξάνει το κόστος αν κάτι πάει στραβά.  

Εξίσου σημαντική είναι και η υπόθεση της Novartis. Στη συγκεκριμένη υπόθεση  ο ΣΥΡΙΖΑ από κατήγορος έχει  γίνει κατηγορούμενος, καθώς αντί του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ελληνική πολιτική ιστορία αυτό που προέκυψε ήταν σοβαρές ενδείξεις για σκευωρία.  Με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Για σήμερα έχει προγραματιστεί να καταθέσει το τι γνωρίζει για την υπόθεση ο Σταύρος Κοντονής, ένας από τους τελευταίους μάρτυρες στην πορεία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προς το Ειδικό Δικαστήριο. 

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης (σ.σ. ο Σταύρος Κοντονής) είναι και αυτός ένας ακόμη πονοκέφαλος για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς οι δηλώσεις του ότι υπήρξε σκοπιμότητα στην σύνταξη και ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα για να οδηγηθούν υποθέσεις στο αρχείο έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα. Ειδικά μετά από αποφυλακίσεις ανθρώπων που εγκλημάτισαν ξανά αμέσως μόλις απέκτησαν την ελευθερία τους χάρις στον ποινικό κώδικα που ψήφισε βιαστικά πριν τις εκλογές η προηγούμενη κυβέρνηση.  

Με αγωνία περιμένουν στην Κουμουνδούρου και τις εξελίξεις στις καταγγελίες Βαρουφάκη για τον ρόλο του Γιάννη Δραγασάκη υπέρ των Τσέχων του ΟΠΑΠ και σε βάρος της Επιτροπής Ελέγχου Τυχερών Παιχνιδιών. Όπως συμβαίνει σε κάθε υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Γιάνης το άγχος όλων των υπολοίπων είναι μήπως έχει και… ηχογραφημένα ντοκουμέντα. Που αν βγουν μπορεί να… αλλάξουν πίστα στην συγκεκριμένη υπόθεση. 

Από εκεί και πέρα υπάρχει ανοιχτή η υπόθεση της Folli Follie στην οποία συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου έχει εμπλέξει τον Μάκη Μπαλαούρα με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να έχει προχωρήσει σε μήνυση εναντίον του. 

Υπό δικαστική διερεύνηση βρίσκονται και η Ρένα Δούρου με τον Γιάννη Καπάκη για το Μάτι, με την υπόθεση να βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της ανάκρισης. Ο φάκελος θα σταλεί στον εισαγγελέα ο οποίος με τη σειρά του θα τον διαβιβάσει στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις για το αν θα καταστούν κατηγορούμενοι ή όχι. 

Facebook Comments