Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για αποχή των βουλευτών του από όλες τις ονομαστικές ψηφοφορίες επειδή γίνονται με επιστολική ψήφο συνδέεται με την επικείμενη επικύρωση των μνημονίων που συνδέονται με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Εξηγεί η “Καθημερινή” στη στήλη “Θεωρείο” :

“Προσφάτως ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα για τη διαδικασία στη Βουλή, ζητώντας κατάργηση της επιστολικής ψήφου, διαφορετικά «απειλεί» με αποχώρηση από τις επόμενες ψηφοφορίες. Υποψιάζομαι πως ο στόχος είναι ένας: η ψηφοφορία για τις Πρέσπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πως τα μνημόνια με τα Σκόπια θα περάσουν –χρειάζονται άλλωστε απλή πλειοψηφία–, αλλά θέλει να στείλει το μήνυμα στη Ν.Δ. πως θα πάρει το ζήτημα μόνη της στις πλάτες της και με αυτό τον τρόπο να πιέσει να ψηφιστεί από το σύνολο της «γαλάζιας» Κ.Ο. Εάν ισχύει τέτοια σκέψη –λέω εάν–, τότε απλά θα επιβεβαιωθεί η άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μόνο το εθνικό συμφέρον κατά νου, αλλά και να πιέσει τη Ν.Δ., και αφού δεν το πέτυχε με την πρώτη, θέλει να το πετύχει με τη δεύτερη. Διαφορετικά, προφανώς και θα στηρίξει τη συμφωνία που έφερε ως κυβέρνηση, αδιαφορώντας για το τι θα πράξει η Ν.Δ.

Το δις εξαμαρτείν
Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση το έξυπνο πουλί –ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω– να πιαστεί από τη μύτη, γιατί εν τω μεταξύ ο πρόεδρος Τασούλας μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα για ψηφοφορία μέσω Webex. Σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει το δις εξαμαρτείν. Πάντως, όπως σας έγραψα και την Κυριακή, η συμφωνία θα έρθει σίγουρα μετά το Πάσχα, καθώς έως τη 15η Μαΐου δεν υπάρχει στο πρόγραμμα.”

Facebook Comments