Ο Κυριάκος Τόμπρας, ο άνθρωπος που εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των λιβανέζικων κεφαλαίων της CCC για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και το SYRIZA Channel, ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Νίκο Παππά.

Ο κ. Τόμπρας εξέφρασε φόβους ακόμα και για τη ζωή του αν αποκαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τις αναφορές σε White House. Στις επίμονες ερωτήσεις του προέδρου της Επιτροπής να αποκαλύψει ονόματα, δήλωσε ότι κινδυνεύει:

“Με τη ζωή σας ή με αγωγή;”, ρώτησε ο βουλευτής της Ν.Δ Δημήτρης Μαρκόπουλος. “Και με τα δύο. Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ;” φέρεται να απάντησε ο Κ. Τόμπρας.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να είπε πως δεν ήταν ποτέ παρών με φυσική παρουσία σε συνάντηση Νίκου Παππά με Χούρυ ή Καλογρίτσα.

Ποιοι ήταν πίσω από τους κωδικούς White House – White Porsca
Ο μάρτυρας πάντως απέφυγε να αποκαλύψει ποιοι βρίσκονταν πίσω από τους κωδικούς «Λευκός Οίκος» και White Porsca, που αναφέρονται σε e-mail του ίδιου με τον Φουάντ Χούρυ, σύμφωνα τουλάχιστον με τη δικογραφία, διατυπώνοντας φόβο ακόμα και για τη ζωή του.

Ο διάλογος φέρεται να έχει ως εξής:

Σ. Κελέτσης (Πρόεδρος): Ποιοι ήταν white house;

Κ. Τόμπρας: Κινδυνεύω αν πω ονόματα.

Δ. Μαρκόπουλος (ΝΔ):  Με τη ζωή σας ή με  αγωγή;

K. Τόμπρας: Γιατί μόνο με ένα; Και με τα δυο. Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ;

Η επαφή Χούρυ – Καλογρίτσα για το ΣΥΡΙΖΑ Channel
Ως προς την επαφή των πλευρών Χούρυ – Καλογρίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόμπρας, παραδέχτηκε πως ήταν το πρόσωπο που μεσολάβησε για γνωριστούν οι δύο πλευρές. Φέρεται να υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2016 οι ιδιοκτήτες του κατασκευαστικού κολοσσού CCC, Χούρυ, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών με στόχο την απόκτηση καναλιού και όπως φέρεται να είπε «ήθελαν εταιρεία φιλική προς στην κυβέρνηση, ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι».

Ο κ. Τόμπρας φέρεται επίσης να ανέφερε πως Χρήστος Καλογρίτσας δεν ήταν ο πρώτος αλλά ο τρίτος επιχειρηματίας στον οποίο απευθύνθηκε για μία σχετική συμφωνία, αναφέροντας πάντα κατά πληροφορίες ότι:  «Ο Καλογρίτσας δεν ήταν ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκα. Ήταν ο τρίτος. Πρώτα πήγα στον Γ. Κουρή και μετά στον Βρυώνη. Απευθύνθηκα πρώτα στον Γ. Κουρή, καθώς είχε εκπομπή στον τηλεοπτικό του σταθμό. Ο Κουρής μου ζήτησε 48ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε: «Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται…. Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε».
 

Facebook Comments