Η Ελλάδα υπέγραψε με το Ισραήλ την μεγαλύτερη έως σήμερα συμφωνία για την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία περιλαμβάνει μία σύμβαση 1,65 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία και λειτουργία εκπαιδευτικού κέντρου για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία από την ισραηλινή αμυντική εταιρεία Elbit Systems για περίοδο 22 ετών, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σήμερα, Κυριακή.

Το εκπαιδευτικό κέντρο θα διαμορφωθεί σύμφωνα με την ακαδημία πτήσεων του Ισραήλ και θα είναι εξοπλισμένο με δέκα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ-346 που παράγονται από την ιταλική εταιρεία Leonardo, πρόσθεσε το υπουργείο. Η Elbit θα προμηθεύσει συστήματα για την αναβάθμιση και λειτουργία των ελληνικών εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-6 και επίσης θα παρέχει εκπαίδευση, προσομοιωτές και υλικοτεχνική υποστήριξη.

«Είμαι βέβαιος ότι (αυτό το πρόγραμμα) θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες και θα ενισχύσει τις οικονομίες του Ισραήλ και της Ελλάδας και συνεπώς η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών μας θα εμβαθύνει σε αμυντικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ.

Facebook Comments