Εμείς οι βουλευτές, και σωστά, δεν κάναμε το εμβόλιο κατά προτεραιότητα. Η απόφαση του προεδρείου της Βουλής και της κυβέρνησης ήταν να εμβολιαστούμε μαζί με τον γενικό πληθυσμό. Κι αυτό κάνουμε. Όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τους 60-64, έσπευσα να δηλώσω την συμμετοχή μου στον εμβολιασμό της Astra Zeneca με ενθουσιασμό. Χωρίς καμία επιφύλαξη. Στις 23 Φεβρουαρίου έκανα την πρώτη δόση. Δίχως να έχω ουσιαστικές παρενέργειες. Και στις 14 Μαΐου, που έχει προσδιοριστεί η δεύτερη δόση, θα την κάνω ευχαρίστως. Διότι ο εμβολιασμός θα επιτρέπεται από τους αρμοδίους ως γενικά ασφαλής. Και για κάθε λογικό άνθρωπο, σημασία έχει να προστατευθεί έναντι του ιού, που είναι θανατηφόρες. Παρά να υπολογίζει τις απειροελάχιστες σοβαρές παρενέργειες, που δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας

Κι ο λόγος είναι τόσο απλός όσο και συνάμα προφανής. Για να σώσουμε την υγεία και τη ζωή μας από τον κορωνοϊό που έχει ήδη θανατώσει περισσότερους από 9.500 συμπολίτες μας στην Ελλάδα και πάνω από 3 εκατ. συνανθρώπους μας παγκοσμίως, παρά τα αυστηρά, κι ενίοτε σκληρά, μέτρα περιορισμού της πανδημίας, που ελήφθησαν από τις κυβερνήσεις παντού στη Γη. Και δεν είναι μόνο αυτοί που πέθαναν. Αλλά κι αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν τρομερά από τη νόσο, που την μετέδωσαν σε συγγενείς και φίλους, που νοσηλεύτηκαν και έζησαν βδομάδες με τον φόβο του θανάτου, που υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν από τις επιπτώσεις της νόσου.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον τρομακτικό κίνδυνο και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, είναι ο εμβολιασμός. Που εφόσον πραγματοποιηθεί στο 60-70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα προκαλέσει σταδιακά συλλογική ανοσία και κατά συνέπεια την σταδιακή επιστροφή σε μια μορφής κανονικότητα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν υπάρχει άλλη θεραπεία η αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας. Και χαίρομαι που η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων και στη χώρα μας δηλώνει πρόθυμο να κάνει το εμβόλιο, διότι κατανοεί τις φοβερές συνέπειες που θα έχει στη ζωή μας, στην κοινωνία μας και στην οικονομία μας, να μην το κάνουμε. 

Βέβαια υπάρχει κι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας που το αρνείται. Περίπου 25-30% δηλώνουν επιφυλακτικοί η ακόμα κι απορριπτικοί στον εμβολιασμό. Αυτοί οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνους που πιστεύουν δυστυχώς στις συνωμοσιολογικές θεωρίες τύπου ότι η νόσος δεν υπάρχει η ότι με το εμβόλιο κάποιοι «σκοτεινοί κύκλοι» θέλουν να μας ελέγχουν. Γι αυτούς δυστυχώς τους ανθρώπους δεν έχω και πολλά να πω για να τους αλλάξω άποψη. Αλίμονο, οι ηλίθιοι είναι αήττητοι. Αλλά υπάρχουν κι εκείνοι, που επιφυλάσσονται γιατί ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια είναι επισφαλή γιατί δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δικαιολογημένα τις επιφυλάξεις τους. Όντως τα εμβόλια εναντίον του κορωνοϊού βγήκαν γρήγορα ως αποτέλεσμα της μεγάλης αναγκαιότητας καταπολέμησης της τρομερής πανδημίας. Σε αυτούς τους συμπολίτες μου απαντώ ότι είναι προτιμότερο να εμβολιαστούν από το να κινδυνεύσουν να νοσήσουν με Covid-19. Ο κίνδυνος αυτός είναι απείρως μεγαλύτερος από τις μικρές παρενέργειες των εμβολίων, που έχουν καταγραφεί από την χρήση του Astra Zeneca.

Facebook Comments