Το χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε για δύο βασικούς λόγους: αρχικά, για να εξηγήσει στους πολίτες γιατί δεν θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί για το Πάσχα και, εν συνεχεία, για να δώσει στους πολίτες μια ορατότητα για την άρση περιορισμών αμέσως μετά το Πάσχα και με το βλέμμα στην επαναλειτουργία του τουρισμού, στα μέσα Μαΐου. 

Κι όμως, όποιος άκουσε το διάγγελμα, ίσως κανείς δεν κατάλαβε την απαγόρευση μετακινήσεων για το Πάσχα που ήταν και το δυσάρεστο σκέλος του τηλεοπτικού μηνύματος. Ίσως γιατί, για πρώτη φορά εδώ και μήνες, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ένα σερί καλών ειδήσεων, με κορωνίδα την επαναλειτουργία της εστίασης στις 3 Μαΐου, κάτι που μίλησε στην…ψυχή πολλών που περίμεναν εναγωνίως εδώ και έξι μήνες να πάνε για καφέ, φαγητό ή ποτό. Επίσης, η προαναγγελία για επαναλειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων, με την προοπτική ολοκλήρωσης του σχολικού έτους στο τέλος Ιουνίου, δίνει ανάσα ιδιαίτερα στους γονείς που δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τα παιδιά τους στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης. 

Η δεύτερη είδηση, βεβαίως, που εξοβέλισε την απόφαση για το Πάσχα από την προμετωπίδα των ειδήσεων ήταν η προαναγγελία του ανοίγματος των ραντεβού για εμβολιασμό των πολιτών από 30 έως 39 ετών από τη Μεγάλη Τρίτη. Και μετά από λίγες μέρες θα ακολουθήσουν και οι πολίτες από 40 έως και 49 ετών, προκειμένου ως το τέλος Ιουνίου να έχει χτιστεί ήδη ένα μεγάλο τείχος ανόσιας, για ένα ασφαλές καλοκαίρι. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments