Στο νέο ανοιξιάτικο AB Food Stories θα βρεις τις πιο λαχταριστές προτάσεις για το Πασχαλινό Τραπέζι αλλά και για το καθημερινό μενού, για όποια διατροφή και αν έχεις επιλέξει να ακολουθείς!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι πιο ωραίο από το να πας σούπερ μάρκετ ή έστω να ψωνίσεις ηλεκτρονικά και να βρεις ένα περιοδικό να σου δώσει φρέσκες ιδέες, να σε βάλει σε σκέψεις αλλά και να σε ταξιδέψει εν μέσω lockdown; Και μάλιστα με την αγορά του, που στοιχίζει μόλις 0,30 ευρώ, να βοηθήσεις το Ινστιτούτο “Prolepsis” αλλά και τοπικούς φορείς, ΜΚΟ, κοινωνικά παντοπωλεία δήμων και σχολεία που στηρίζουν χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ε, αυτό είναι το ΑΒ Food Stories!

Το ζήτησα από το ταμείο χθες, είναι το ανοιξιάτικο τεύχος με πολλές πασχαλινές προτάσεις -και όχι μόνο- αλλά και διάφορες επιλογές. Με μια διάθεση γεμάτη αρώματα, γεύσεις και χρώματα! Μια διάθεση γεμάτη χαρά, δημιουργικότητα και ελπίδα! Χαρακτηριστικό είναι ότι αποτελεί ένα περιοδικό γαστρονομίας για κάθε σπίτι, για εμάς που έχουμε επιλέξει να μην τρώμε κρέας αλλά και για όσους επιλέγουν να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις σελίδες του ανακαλύπτουμε πεντανόστιμες συνταγές και ολοκληρωμένα μενού για το τραπέζι του Πάσχα εμπνευσμένα από την όμορφη Κρήτη, προτάσεις για κρασιά και home made λικέρ, ιδέες για μοντέρνα νηστίσιμα λαχταριστά πιάτα, αλλά και νόστιμες υγιεινές επιλογές. Μπορεί και φέτος η άνοιξη να είναι διαφορετική, την απολαμβάνουμε όμως στο τραπέζι μας. Ανοίγουμε τα παράθυρα να μας λούσει το φως της. Να μυρίσουμε τα αρώματά της! Να μας πλημμυρίσει η ελπίδα που φέρνει μαζί της! Απολαμβάνουμε την άνοιξη αυτή στο μπαλκόνι μας, με την οικογένειά μας, στρώνοντας το τραπέζι μαζί με τους αγαπημένους μας, ετοιμάζοντας τα γεύματα παρέα με τους δικούς μας! Δοκιμάζουμε νέες συνταγές και δημιουργούμε πιάτα υγιεινά, διαφορετικά, από μακρινούς και κοντινούς προορισμούς, και φυσικά, στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι!

Και όλες αυτές τις ιδέες και προτάσεις έρχεται να μας τις προσφέρει το ανοιξιάτικο ΑΒ Food Stories… που μας ταξιδεύει σε ένα μοναδικό κόσμο γαστρονομίας… 

Έτσι, αγοράζοντας το ΑΒ Food Stories με μόλις 0,30 ευρώ η επίσκεψή μου στο σούπερ μάρκετ μετατράπηκε σε ένα ταξίδι μέσα από τις σελίδες του. Σε ένα ταξίδι στην Κρήτη που παρέα στρώσαμε «το τραπέζι της Λαμπρής», ένα τραπέζι πλούσιο, γεμάτο με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που βρίσκουμε στα ΑΒ, αρνάκι οφτό με γραβιέρα Κρήτης, απάκι, ξεροτήγανα και άλλα κρητικά εδέσματα..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Πάσχα, εκτός από τις παραπάνω λιχουδιές, την τιμητική του έχει και το τσουρέκι. Στο ανοιξιάτικο ΑΒ Food Stories θα βρεις προτάσεις για το τσουρέκι στα καλύτερά του! Τσουρέκι φόρμας με γλάσο σοκολάτας και σος φράουλας, αλλά και ένα πρωτότυπο αλμυρό τσουρέκι με παντζάρι και φέτα! Εάν επιμένεις όμως στο παραδοσιακό, σε αυτό το τεύχος θα βρεις τη συνταγή για το καλύτερο τσουρέκι που δοκίμασες ποτέ! Και εάν σου περισσέψει; Μπορείς να φτιάξεις εκμέκ με μαστίχα, πορτοκάλι και βάση από τσουρέκι!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αλλά και για εμάς που ψάχνουμε ιδέες για μία μοντέρνα νηστεία, στο νέο τεύχος του AB Food Stories μαθαίνουμε πώς μπορούμε να συνδυάσουμε όσπρια και θαλασσινά με πιλάφια, φρέσκες, δροσερές σαλάτες και ζυμαρικά! Συνταγές που θα μαγέψουν ακόμα και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους!

Όσοι αναζητάτε νόστιμες, υγιεινές συνταγές, το αγαπημένο μας περιοδικό έχει φροντίσει και έχει δημιουργήσει το καλύτερο healthy section! Στο #allazoumesinithies, θα βρείτε ένα ανοιξιάτικο, πρωτότυπο και λαχταριστό μενού! Γεμάτο με υγιεινές πρωτότυπες προτάσειςαλμυρές και γλυκές για όλα τα γεύματα της ημέρας! Από «λαζάνια» κολοκυθιού με χειροποίητη vegan ρικότα και σπανάκι και ωμοφαγικό παγωτό, cheesecake-ουράνιο τόξο για μεσημεριανό, μέχρι σούπα φράουλας με σπόρους chia και τυρί κρέμα ή vegan σαντιγί από κρέμα καρύδας και πικάντικο Buddha bowl για πρωινό!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο healthy section του AB Food Stories, όμως, μαθαίνουμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε γνωστές πασχαλινές λιχουδιές στην πιο ελαφριά τους εκδοχή, με την ίδια όμως γευστική υπεροχή! Άραγε με ποιους τρόπους μπορείς με μικρές προσθήκες και με λίγα υλικά που σου έχουν μείνει στο ψυγείο ή στο ντουλάπι να φτιάξεις μακαρονάδα ή μελεμπί; Ε θα το βρεις στο νέο τεύχος του AB Food Stories.

Α! Και για όσους αγαπούν τα μακρινά ταξίδια που τόσο έχουμε ανάγκη και δεν φοβούνται τους πειραματισμούς, υπάρχει ένα μοναδικό ταξίδι γαστρονομίας στην Αργεντινή! Για να γευτούμε τα εξωτικά της πιάτα αλλά και να «μεταφέρουμε» τις διάσημες γεύσεις της στην Ελληνική κουζίνα!

 

Facebook Comments