Με τον συνεργάτη του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Χρήστο Νικολάου, συνεχίζει σήμερα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά, καθώς ο Καλογρίτσας επικαλέστηκε αδιαθεσία λόγω εμβολιασμού για να μην πάει.

Γράφει ο “Μικροπολιτικός” στα ΝΕΑ: “Αν και ήταν προγραμματισμένο, σύμφωνα με τη σειρά μαρτύρων που είχε καθοριστεί, μετά τον Κυριάκο Τόμπρα να καταθέσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας, εκείνος, επικαλούμενος «έντονα συμπτώματα κόπωσης, ατονίας, πόνων στους μυς και μουδιάσματα» μετά τον εμβολιασμό του κατά του Covid-19, δήλωσε αδυναμία να παραστεί. Ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης επέμεινε, με τη σύμφωνη γνώμη και του ΣΥΡΙΖΑ, να ζητηθεί ιατρική γνωμάτευση. Οπως και έγινε – μαθαίνω, δε, ότι ενημερώθηκε η Επιτροπή από τον θεράποντα γιατρό πως ο Καλογρίτσας δεν θα μπορεί ούτε τις επόμενες οκτώ ημέρες να εμφανιστεί. Τον προγραμματίζουν, λοιπόν, για αμέσως μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, με πιθανή ημερομηνία κλήτευσης την Τετάρτη του Πάσχα. Και δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να το τρενάρουν άλλο.

Χωρίς άλλη παράταση

Μάλιστα εισπράττω έναν κάποιο προβληματισμό -για να μην πω δυσφορία – από την πλειοψηφία σχετικά με τη στρατηγική που ακολουθεί ο κεντρικός μάρτυρας της υπόθεσης, στα επιχειρήματα του οποίου άλλωστε στηρίζεται όλη η δικογραφία. Θυμίζω ότι εξ αρχής ο Καλογρίτσας είχε επιδείξει μια διάθεση να επιβάλει στην Προανακριτική τη δική του «γραμμή» όσον αφορά την κλήτευση των μαρτύρων, με εξώδικο που είχε αποστείλει ζητώντας κατ αντιπαράσταση εξέταση με τα αφεντικά της CCC. Σε κάθε περίπτωση, όπως λένε γνωρίζοντες τις διαθέσεις που υπάρχουν μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας, δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλες αναβολές. Εν ολίγοις, η ΝΔ θα επιμείνει στην κατάθεση του Καλογρίτσα αμέσως μετά τη Λαμπρή το δίχως άλλο και βεβαίως σε αυτό θα συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κι αλλιώς ζητούσε να κληθεί πρώτος ο επιχειρηματίας”.

Facebook Comments