Επεκτείνεται στο σύνολο των εργαζομένων των δημοσίων υπηρεσιών η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου (αυτοδιαγνωστικού, rapid ή μοριακού) σε εβδομαδιαία βάση.

Το μέτρο θα ισχύσει από την προσεχή Δευτέρα 26 Απριλίου και αφορά στους υπαλλήλους που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Υπενθυμίζεται ότι τα self test παραλαμβάνονται από τα φαρμακεία με το ΑΜΚΑ και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από τις 10 Μαΐου θα αυξάνεται σταδιακά το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία στο ελληνικό Δημόσιο και αντιστοίχως θα περιορίζεται το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία.

Οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα συνεχίζουν να απασχολούνται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια, εφόσον η φύση των καθηκόντων τους δεν συνάδει με την τηλεργασία.

Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των συναντήσεων ομάδων εργασίας με φυσική παρουσία, εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων υπερβαίνει τους επτά. Σε αυτή την περίπτωση συστήνεται να γίνεται χρήση της τηλεδιάσκεψης ή κάθε άλλου προβλεπόμενου τηλεπικοινωνιακού μέσου.

Σημειώνεται τέλος ότι διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού που εφαρμόστηκαν και κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς και το μέτρο της εξυπηρέτησης του κοινού μέσω προγραμματισμένου ραντεβού.

Facebook Comments