Για Μεγάλη Τετάρτη -Μεγάλη Πέμπτη έχει προγραμματίσει ο ΕΦΚΑ να καταβάλει τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του νέου θεσμού της προκαταβολής σύνταξης, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Σημείωσε ότι εντός της ημέρας θα βγει και η σχετική ανακοίνωση. Αυτές οι καταβολές αφορούν περίπου 30.000 ανθρώπους που είχαν υποβάλει την αίτηση τους.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι Μεγάλη Τετάρτη ακολουθεί η καταβολή του δώρου, και στη συνέχεια μετά το Πάσχα ακολουθούν τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους εργαζόμενους. Τον Ιούνιο – Ιούλιο θα καταβληθούν τα αναδρομικά του λεγόμενου νόμου Βρούτση, σε δύο δόσεις.

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο αριθμός πέφτει ωστόσο παραμένει υψηλός. Εξήγησε ότι συνολικά οι εκκρεμείς κυρίες και επικουρικές συντάξεις είναι περίπου 300.000.

Αναφερόμενος στις συντάξεις που θα εκδίδονται από λογιστές και δικηγόρους, σημείωσε ότι θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΦΚΑ σε ποσοστό τουλάχιστον 5%, θα υπάρχουν ποινές για τους δικηγόρους και τους λογιστές αν αποδειχθεί ότι σε μια υπόθεση υπάρχει αμέλεια ή δόλος και αν έχει γίνει κάποιο λάθος ο συνταξιούχος θα μπορεί να προσφεύγει στον ΕΦΚΑ προκείμενου να διορθωθεί.

Facebook Comments