ΔΕΠΑ: Eπέκταση στις χρήσεις του φυσικού αερίου με το νέο business plan
Η επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου σε νέες χρήσεις και περιοχές με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG)
Η επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου σε νέες χρήσεις και περιοχές με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG)
Η επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου σε νέες χρήσεις και περιοχές με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και μικρής κλίμακας υγροποιημένου φυσικού αερίου (small scale LNG) περιλαμβάνεται στο νέο business plan της ΔΕΠΑ, όπως ενημέρωσε σήμερα η εταιρεία.
Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΔΕΠΑ εγκαινίασε πρόσφατα την τροφοδοσία ενός υπερσύγχρονου θερμοκηπίου στη Δήμητρα Σερρών με μια μονάδα CNG, δυναμικότητας 5.000 κυβικών μέτρων ημερησίως, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και με άλλες βιομηχανίες για την κατασκευή ανάλογων μονάδων.
Επιπλέον, η εταιρεία αναπτύσσει ένα πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων με CNG (FISIKON) έχοντας προσθέσει 4 νέα πρατήρια (ΣΕΑ Ευαγγελισμού Λαρίσης & ΣΕΑ Ψαθόπυργου Αχαΐας), ενώ άλλα 4 (σε Ηγουμενίτσα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη) κατασκευάζονται και πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία εντός του 2021. Άλλα 12 είναι υπό ανάπτυξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2022, σε όλη τη χώρα.
Η ΔΕΠΑ σημειώνει ακόμη ότι προχωρά στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας με LNG στην Ανατολική Μεσόγειο. Για τον σκοπό αυτό, κατασκευάζει πλοίο μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 3.000 κ.μ., το οποίο θα τροφοδοτεί τα λιμάνια και τα πλοία της ευρύτερης περιοχής.
Τέλος, η ΔΕΠΑ αναπτύσσει, σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ και τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών, μια μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου μικρής κλίμακας και LNG bunkering στους χώρους του λιμένα, με στόχο την τροφοδοσία όχι μόνο του λιμανιού, αλλά ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας.
Facebook Comments