Ήδη από σήμερα ξεκινά μια πρόβα, φίλες και φίλοι. Όποιος είναι εμβολιασμένος πλήρως, και με τις δύο δόσεις ή με το μονοδοσικό και έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του, θα μπορεί να εισέρχεται στα κολυμβητήρια για να ασκηθεί, χωρίς να υποβληθεί σε τεστ, όπως οι αθλητές των ερασιτεχνικών σωματείων. Και σε μερικές μέρες, μάλλον μετά τις 17 του μήνα, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κάνουν χρήση και των εγκαταστάσεων των γυμναστηρίων της χώρας, χωρίς περαιτέρω περιορισμούς, αν και θα ισχύει υγειονομικό πρωτόκολλο. 

Αυτό που γίνεται με την άρση περιορισμών για εμβολιασμένους είναι μια άσκηση. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι, αργά ή γρήγορα, οι εμβολιασμένοι θα απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες από αυτούς που συνειδητά δεν εμβολιάζονται. Και από τον Ιούνιο και μετά, όταν ο κάθε ενήλικος πολίτης της χώρας θα μπορεί να κλείσει ένα ραντεβού για εμβολιασμό, οι δικαιολογίες σιγά σιγά θα τελειώσουν. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, άλλωστε, δεν είναι απαραίτητος. Αλλά, αν περιορίζονται οι ελευθερίες σου ως μη εμβολιασθείς, τότε ίσως το σκεφτείς και μια δεύτερη φορά. 

Ό,τι γίνεται με τα γυμναστήρια μπορεί μετά να γίνει με τη χρήση της μάσκας σε ανοιχτούς χώρους ή και επειδή ιδιωτικές εταιρίες θα επιλέξουν να δώσουν περισσότερες ελευθερίες σε εμβολιασμένους πολίτες. Να μην έχουν αμφιβολία οι αρνητές ή οι αμφιβάλλοντες: αργά ή γρήγορα θα βρεθούν μπροστά σε εμπόδια ανυπέρβλητα. Και αυτή θα είναι ίσως μια πολύ καλή καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments