Τα ισραηλινά αεροσκάφη συνεχίζουν να σφυροκοπούν θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και μαχητές της Χαμάς απαντούν εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται για έκτη ημέρα την ώρα που Αμερικανοί και Άραβες διπλωμάτες αναζητούν τρόπο για να επιτευχθεί αποκλιμάκωση της έντασης.

Παλαιστίνιοι τραυματιοφορείς ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια από τις πολλές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Σύμφωνα με κατοίκους, σκάφη του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού άνοιξαν πυρ με τα πυροβόλα τους, αν και δεν είναι σαφές εάν έπληξαν τον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων, ισραηλινά αεροσκάφη κατέστρεψαν τέμενος, με εκπρόσωπο του ισραλινού στρατού να αναφέρει ότι οι πληροφορίες για το συμβάν αυτό ακόμη εξετάζονται.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για νέες εκτοξεύσεις ρουκετών προς το έδαφος του Ισραήλ με τις σειρήνες της αεράμυνας να ηχούν σε τουλάχιστον δύο μεγάλες πόλεις της χώρας.

Χωρίς καμιά ένδειξη στον ορίζοντα πως οι εχθροπραξίες θα τερματιστούν σύντομα, τα θύματα αυξάνονται και αλλού, με παλαιστινιακές πηγές να κάνουν λόγο για 11 θανάτους χθες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Τουλάχιστον 128 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τη Δευτέρα, ανάμεσά τους 31 παιδιά – η UNICEF κάνει λόγο για 34 – και 20 γυναίκες, ενώ τουλάχιστον 950 άλλοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με παλαιστίνιους υγειονομικούς αξιωματούχους.

Ανάμεσα στους οκτώ νεκρούς στην πλευρά του Ισραήλ είναι ένας στρατιώτης που σκοτώθηκε από αντιαρματικό πύραυλο στα σύνορα με τον θύλακα και έξι άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

 

Facebook Comments