Νέα δεδομένα στην υπόθεση της φρικτής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά μετά τη σύλληψη ενός Γεωργιανού κακοποιού ενώ προσπαθούσε να διαφύγει της χώρας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο εν λόγω κακοποιός ήταν ένας από τους πέντε δράστες της ληστρικής επίθεσης, στις 7 Μαρτίου, σε κατοικία στο Πικέρμι όπου έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και την οικιακή βοηθό τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα στοιχεία του Γεωργιανού προσομοιάζουν με την περιγραφή που έχει δώσει ο σύζυγος της Καρολάιν, ο οποίος έκανε λόγο για έναν από τους δράστες, που ήταν «κοντός», πιο ευτραφής και με περιλαίμιο μοτοσικλετιστή που είχε ανεβάσει μέχρι τα μάτια.

Τις επόμενες ώρες οι αστυνομικοί θα είναι σε θέση να πουν με σιγουριά αν ο Γεωργιανός κακοποιός έχει κάποια σχέση με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Αν η εξέλιξη είναι θετική, τότε θα βρισκόμαστε μπροστά στην αρχή του τέλους και η εξιχνίαση του φονικού θα είναι πλέον θέμα χρόνου.

Νωριτερα:

Από την εξερεύνηση της σκηνής του εγκλήματος της 20χρονης Καρολίνας, εντοπίστηκαν τρίχες με… ρίζες, οι οποίες εξετάζεται αν ανήκουν στο ζευγάρι ή σε “ξένο” άτομο, που σε μεγάλο ποσοστό θα ανήκουν στον δολοφόνο. Στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αισιοδοξούν πως είναι κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός εκ των τριών δραστών.

Παρόμοια ευρήματα αλλά με λανθάνοντα, προς το παρόν, αποτελέσματα, προκύπτουν από σωματικές εκκρίσεις (ιδρώτα), η συλλογή των οποίων έγινε από τα χέρια, τα νύχια και το σώμα της άτυχης κοπέλας. Στο εργαστήριο DNA, γίνονται οι μοριακές αναλύσεις των ευρημάτων που συνέλεξαν τα κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων και γίνεται ο διαχωρισμός του γενετικού υλικού από τα πειστήρια με φυσικό τρόπο αλλά και ρομποτικό…

 

Η εξερεύνηση στην “μαρτυρική” σοφίτα ήταν… αντιτρομοκρατικού τύπου, με την χρήση ειδικών μηχανημάτων, χρήση φωτός υπεριώδους ακτινοβολίας και… μπατονέτες. Οι ερευνητές πήραν τα ρούχα που φορούσε το ζευγάρι, όπως και δείγματα από τα χέρια, νύχια και πρόσωπο της 20χρονης Καρολίνα, η οποία φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τους δράστες πριν ακινητοποιηθεί, όπως και από τον 33χρονο, σε μια ακόμη προσπάθεια αναζήτηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων των δραστών. Αντίστοιχη εξερεύνηση γίνεται στα σκοινιά, ταινίες, τα δεσμά που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Γενετικό υλικό και αποτυπώματα που συλλέχθηκαν από το σπίτι της οικογένειας, τοποθετούνται σταδιακά στην τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων αλλά και σε αυτή με περίπου 165.000 “ορφανά” αποτυπώματα και DNA. Από το 2017 η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ψηφιοποιήσει το εγκληματολογικό αρχείο όλης της χώρας, με την δυνατότητα ταυτοποίησης ατόμου που έχει προσαχθεί για τροχαία παράβαση στη Μύκονο, σε έγκλημα στη Δράμα…

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο μεγάλος χρόνος παραμονής τους στον χώρο και η δολοφονική αντίδρασή τους, θα έχει αφήσει γενετικά ευρήματα και αποτυπώματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

 

Facebook Comments