Ο καθηγητής για την Πολιτική της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, με μια νέα του ανάρτηση στο Facebook χτυπά «καμπανάκι» κινδύνου σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια ανεξέλεγκτη διασπορά της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Η υψηλή μεταδοτικότητα προκαλεί ανησυχία 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «η νέα ινδική παραλλαγή του κορονοϊού θα επικρατήσει στη Μεγάλη Βρετανία. Αν όντως πρόκειται για στέλεχος κατά 50% πιο μολυσματικό από το κυκλοφορούν βρετανικό (Kent), αυτό θα έχει επιπτώσεις στην επίτευξη της ανοσίας στην κοινότητα». Στη συνέχεια ο καθηγητής προσθέτει πως «Στην Ελλάδα όμως και σε άλλες χώρες, που δεν υπήρξε τόσο μεγάλη έκθεση στον κορονοϊό όσο στη Βρετανία, δεν θα είναι εύκολο να πετύχουμε ποσοστά της τάξης του 80-85% αν δεν έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε το 80% τουλάχιστον των ενηλίκων, παίρνοντας υπόψη ότι τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά».

Τέλος, καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα δεν θα το έχει η μεγάλη πλειοψηφία των εμβολιασμένων. Θα έχουν πρόβλημα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, όσοι δεν αναπτύξουν ανοσία μετά τον εμβολιασμό και τα παιδιά».

 

 

Facebook Comments