Ο Χρήστος Καλογρίτσας προχώρησε σε αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο μπήκε «μπροστινός» στο εγχείρημα της απόκτησης τηλεοπτικού σταθμού, μετά από σχετική προτροπή της τότε κυβέρνησης και του υπουργού, Νίκου Παππά.

Κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών, μιλώντας για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά, ο κ. Καλογρίτσας είπε: «Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μην φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους «νέους». Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά».

 


Μάλιστα σε ερώτηση του προέδρου της επιτροπής κ. Κελέτση, σε ποια «παιδιά» αναφέρεται, ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε: «Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν».

–Κελέτσης: Ομάδα επιχειρηματική;

–Καλογρίτσας: Όχι. Ο Παππάς ήταν

«Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Παππάς και μου είπε «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά»; Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανάφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Με τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού», κατέθεσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Όσον αφορά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την συμμετοχή στο διαγωνισμό, ο κ. Καλογρίτσας, είπε πως «τους συνάντησα παντού! Στο σπίτι μου, στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω αν δω τις σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο».

Η συνάντηση στο Πόρτο Χέλι

«Στο πόρτο Χέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά και πήγαμε στο Πόρτο Χέλι. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Ήταν και ο Τόμπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία …φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπίστευα. Έχω μια δίκη μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρεία θα κάνουμε το κανάλι είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο επιχειρηματίας, είπε ξεκάθαρα: «Εγώ αυτό που θα έβαζα ήταν το όνομά μου! Να είμαι μπροστινός! Έκαναν την υποχώρηση και το δέχθηκα».

–Κελέτσης: Αρα ήταν μετά από επιμονή του Παππά;

–Καλογριτσας: Εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος. Το έκανα από το ΚΚΕ. Είχα την τύχη να έχω σχέσεις με σημαντικά πρόσωπα του κόμματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο εκείνο προκλήθηκε ένταση καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να μπει στην αίθουσα ο δικηγόρος του κ. Παππά με τον Παύλο Πολάκη να διαμαρτύρεται.

«Ο κ. Πολάκης είναι φίλος του Νίκου και του Σπίρτζη! Εγώ τον Παύλο τον ξέρω πριν από εσένα. Πολύ πιο πριν. Εγώ ήμουν ένας από τους πιο σωστούς εργολάβους πριν. Από τους πιο σημαντικούς. Με ένα μητρώο άριστο. Τέλειο. Μέχρι το 2014 δεν είχα πάει ποτέ στο εξωτερικό να εκτελέσω έργοΟύτε καν στην Ιταλία που έχω γυναίκα Ιταλίδα. Τι νομίζετε; Κατακούτελα με χτύπησε ο ήλιος το καλοκαίρι του 2016 να μπω με τόσο βιαστικές διαδικασίες σε ένα έργο; Δεν είχα κανένα λόγο να βγω σε κανένα εξωτερικό να βγω σε έργο. Ούτε το ήξερα αυτό το έργο. Ήταν όλα εικονικά. Έφθασε η ημερομηνία που δεν το πήραν το κανάλι . Άρχισε ο καθυβρισμός Εμού και της οικογένειας μου. Την επομένη ενώ είχα πιστώσεις από τράπεζες με κόψανε από τα πάντα. Ο Ματζουράνης αν έλθει τα ξέρει τα πάντα. Για αυτό τον θέλω», είπε.

« Στον Άραβα με έστειλε ο Παππάς με συγκεκριμένες εντολές»

Ο Μάρτυρας πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν σταμάτησε εκεί, αλλά κατέθεσε πως « στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος Παππάς, με συγκεκριμένες εντολές».

–Κελέτσης: « σας το έστειλε γραπτά;»

–Καλογρίτσας: «αλλάζαμε sms. Οι φίλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου. Το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου. Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει – αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες. Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό».

«Είμαι υποχρεωμένος να δείξω email και sms»

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος την αφήγησή του, ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Καλογρίτσας, προειδοποίησε πως αν ο κ. Παππάς δεν «πει αυτά που πραγματικά έγιναν», θα υποχρεωθεί να δείξει έναν ολόκληρο φάκελο με email και sms που διαθέτει (και τον έδειξε στην επιτροπή).

«Εγώ τότε έπρεπε να αποφασίσω. Τα παιδιά μου μπήκαν σε εντατικές με εγχειρήσεις έως και στον εγκέφαλο. Εγώ είχα μάθει πιο σκληρά. Είχα σκληρή ζωή. Τα παιδιά μου όμως υπέφεραν. Μήνυσα λοιπόν τους απατεώνες . Δυστυχώς οι προξενητάδες δεν είχαν καταλάβει. «Μούντζες κακές». Για αυτό είμαστε εδώ. Έλεγα ότι οι Άραβες ήταν οι πρώτοι που στα δικαστήρια στην Ελβετία έστειλαν επιλεγμένα email Δεν τα έστειλαν όλα. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να απαντήσω. Να δείξω κι εγώ email και sms», είπε.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως επικαλείται έγγραφο- εγγυητική επιστολή της τράπεζας Αττικής, ύψους 8 εκατ. ευρώ από την 1η Ιουλίου του 2016, ένα μήνα πριν δηλαδή την γνωριμία του επιχειρηματία με την πλευρά των Χούρι της CCC.

Σημειώνεται πως οι εργασίες της επιτροπής διακόπηκαν λόγω αδιαθεσίας του μάρτυρα και θα επαναξεταστεί η κατάστασή του αμέσως μετά τη μέτρηση του ζαχάρου του.

Facebook Comments