Τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκαν σήμερα στον Άρειο Πάγο για να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά της Σοφίας Νικολάου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους: Θεόφιλο Ξανθόπουλο (Δικαιοσύνης), Χρήστο Σπίρτζη (Προστασίας του Πολίτη) και Παύλο Πολάκη (Διοικητικής Διαφάνειας), συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο Εμμ. Καπνισάκη, οι οποίοι υπέβαλλαν στον εισαγγελέα την αναφορά για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση οι ενέργειες αυτές καθίστανται επιβεβλημένες, καθώς, από τις 30 Μαρτίου 2020 έως και τις 30 Μαρτίου 2021 η Σοφία Νικολάου, με την επίκληση της «ανάγκης αντιμετώπισης της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID -19 στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας», προέβη σε 28 απευθείας αναθέσεις προμήθειας ειδών ατομικής προστασίας και καθαριότητας (χειρουργικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, χλωρίνες, αφρόλουτρα κλπ) και υπηρεσιών καθαρισμού (απολύμανση και απεντόμωση), συνολικού ποσού 3.892.181,29 ευρώ, από τις οποίες προκλήθηκε ζημιά εις βάρους του Δημοσίου, υπολογιζόμενου ύψους 2.191.561,46 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, περιέγραψε ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τη Σοφία Νικολάου «είναι τόσα πολλά που για να μεταφερθούν, θέλουν καροτσάκι» και ότι η μηνυτήρια αναφορά αποτελείται από 92 σελίδες. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι «μόνο η διαφορά τιμής στις 15 από τις 40 συνολικά απευθείας αναθέσεις που έκανε η κ. Νικολάου, υπολογίζεται σε 2 εκατ. 200 χιλιάδες ευρώ».

Η απάντηση της Σ. Νικολάου:
 
Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου, τοποθετήθηκε για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σε βάρος της τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, για απευθείας αναθέσεις εν μέσω πανδημίας.

«H κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος μου για τις προμήθειες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλοδεχούμενη.

Κυρίως διότι έτσι μπορεί να κλείσει ένας κύκλος αθλιότητας, κατασυκοφάντησης με ψεύτικα στοιχεία, απροκάλυπτων επιθέσεων προς το πρόσωπό μου με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με σοβαρούς πολίτες και δη εκλεγμένους βουλευτές.

Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο. Η ίδια θα ζητήσω να επισπεύσει η Εισαγγελία τις διαδικασίες για να προχωρήσει ταχύτατα η διερεύνηση της υπόθεσης.

Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από ασυλίες και κόμματα. Ούτε επιδιώκω να ποινικοποιήσω την πολιτική ζωή του τόπου, όπως θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Κυρίως δεν θα πέσω στο επίπεδο του πολιτικού οχετού που εκτοξεύει σε βάρος μου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, έχω να πω αυτό. Είναι τέτοια η ασχετοσύνη τους και η σπουδή τους να με πλήξουν που έκαναν το εξής:

Με κατηγορούν ότι για 28 αναθέσεις δόθηκαν 3,8 εκατ. ευρώ και το Δημόσιο ζημιώθηκε 2,2 εκατ. ευρώ. Αρα πιστεύουν ότι έπρεπε να κάνουμε τις αναθέσεις με κόστος 1,6 εκατ. ευρώ.

Οι μαθητευόμενοι οικονομολόγοι, αυτοί που χρεοκόπησαν την οικονομία και υπέγραψαν τα πιο σκληρά μνημόνια, δεν είναι ικανοί ούτε μια σοβαρή οικονομική ανάλυση να κάνουν.

Στο διάστημα αυτό δώσαμε και για τα 35 Καταστήματα Κράτησης περίπου 320 χιλ. ευρώ κάθε μήνα. Δηλαδή κάθε μήνας αντιμετώπισης της πανδημίας κόστισε 9.000 ευρώ με ΦΠΑ για κάθε Κατάστημα Κράτησης.

Αυτή είναι η αλήθεια. Με αυτά τα χρήματα θωρακίσαμε τους 17,5 χιλιάδες κρατούμενους κι εργαζόμενους προμηθεύοντάς τους με μάσκες, γάντια, απολυμαντικά και ό,τι άλλο χρειάστηκε για να κρατήσουμε τον κορωνοϊό μακριά. Και τα καταφέραμε.

Καθίσταται ολοφάνερο ότι ήθελαν νεκρούς για να μπορούν να πουν ότι αποτύχαμε. Τέτοια η αθλιότητά τους.

Αλλά είναι και δείγμα της ενόχλησής τους γιατί διαλύσαμε το παραμάγαζό τους μέσα στις φυλακές.

Εκεί που ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε, εκεί όπου σκληροί εγκληματίες και τρομοκράτες αποφυλακίζονταν ή τύχαιναν ιδιαίτερα ευνοϊκών προνομίων επί ΣΥΡΙΖΑ.

Θα τα πούμε στα δικαστήρια, αλλά μην τολμήσουν να κρυφτούν πίσω από τη βουλευτική τους ασυλία όταν θα κληθούν να λογοδοτήσουν για την απόπειρα εξόντωσής μου».

 

Facebook Comments