Δεν είναι μυστικό ότι παρά τις ρητορικές προκλήσεις ανά καιρούς, αλλά και τις επιδείξεις κιτς νέο-οθωμανικού μεγαλείου με φόντο την Αγία Σοφία, η Τουρκία έχει ρίξει τους τόνους και επιχειρεί μια προσέγγιση με την Ελλάδα. Βεβαίως, φόβου τους Δαναούς και δώρα φέροντας, έλεγε ο σοφός λαός και είχε δίκιο. 

Και μπορεί η πρόσφατη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου να ολοκληρώθηκε με επεισοδιακό τρόπο, ο Τούρκος υπουργός, όμως, δεν τορπίλισε τη δική του επίσκεψη στην Αθήνα. Και μάλιστα, όχι απλά θα έρθει στην Ελλάδα, αλλά αναμένεται να βρεθεί στην Κρήτη και τα Χανιά, όπου θα βρίσκεται ήδη από το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ανακοινώσεις για τον ΒΟΑΚ. Στα πρότυπα της πρόσφατης φιλοξενίας του κ. Δένδια από τον κ. Ερντογάν, είναι άκρως πιθανό ο κ. Μητσοτάκης να τα πει με τον κ. Τσαβούσογλου την Κυριακή, παρουσία του Νίκου Δένδια. Και, βεβαίως, εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, ο κ. Δένδια θα δει τον κ. Τσαβούσογλου στα Χανιά τη Δευτέρα. 

Η συνάντηση αυτή, πάντως, αν δεν πάει…εξαιρετικά λάθος, θα είναι, ουσιαστικά, το πρελούδιο της πρώτης συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν εδώ και ενάμιση χρόνο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου. Μια συνάντηση που παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν βέβαιη, αλλά περιμένουν απλώς να περάσει χωρίς αναταράξεις και το ραντεβού του κ. Δένδια με τον Τούρκο…φίλο του. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments