Ο Γιάννης Σπαλιάρας μίλησε στο MarketNews.gr για τη Χούμπι, την γάτα που τον έκανε να αγαπήσει τα ζώα αλλά και τον ενέπνευσε να προχωρήσει σε μία νέα επιχειρηματική κίνηση με κοινωνικό πρόσημο, το ZooBox.

Πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για τα ζώα;

Το ξημέρωμα της 8ης Aυγούστου, που συμπτωματικά ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα Γάτας άρχισαν όλα. Άκουγα δύο γατάκια να κλαίνε σπαρακτικά και χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξα να τα σώσω. Από εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκε ένα ισχυρό δέσιμο με τα συγκεκριμένα γατάκια και κατ’ επέκταση με όλα τα ζώα.

Τι είναι αυτό που σε έκανε να δεθείς τόσο μαζί τους; 

Σίγουρα ότι ένιωθα υπεύθυνος για τη ζωή τους. Το ένα δυστυχώς δεν τα κατάφερε και με πλήγωσε πολύ. Τα κατάφερε όμως η Χούμπι μου και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Την τάιζα με σύριγγα και μετά με μπιμπερό. Κάθε φορά την έβλεπα να τρώει την λάτρευα, ήταν κάτι σαν ξαφνικός έρωτας. 

Τι σημαίνει το όνομά της Χούμπι; 

Χούμπι σημαίνει αγάπη. Αυτό έφερε στη ζωή μου αυτό το πλάσμα. 

Θέλω όμως να επισημάνω κάτι: Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σώσει εκατοντάδες ζώα. Εγώ έσωσα μόνο ένα γατάκι και έγινε τόσο γνωστο. Αυτό το βρίσκω λίγο άδικο. Οι άνθρωποι που δίνουν τη ζωή τους για τα ζώα θα έπρεπε να λαμβάνουν μεγάλη αναγνώριση τόσο ηθικό επίπεδο αλλά και έμπρακτα.Ωστόσο, αν κάθε “επώνυμος” έκανε το ίδιο, έδινε δηλαδή το παράδειγμα, θα ακολουθούσαν όλο και περισσότεροι άνθρωποι.

Πώς κατάφερες να την μεγαλώσεις; Είναι πολύ δύσκολο να ζήσουν τα μωρά γατάκια.

Συμπτωματικά πάλι δύο μόλις ημέρες πριν είχαμε κάνει με το Stray.gr ένα σποτ για να προωθήσουμε την υιοθεσία. Μόλις είδαν τα παιδιά του φιλοζωικού σωματείου ότι είχα βρει τα γατάκια ήρθαν σαν από μηχανής θεοί. Μου είπαν τι να κάνω, πώς να το κάνω, τρία διαφορετικά άτομα ήρθαν, άλλος μου έφερε σπρέι για τα παράσιτα, άλλος μου έφερε ειδικό γατάκια, κι όλοι τους έδειξαν τόσο ενδιαφέρον. Χωρίς τις συμβουλές και τη βοήθεια του Stray.gr δεν θα τα κατάφερνα ούτε εγώ αλλά ούτε η Χούμπι μου. 

Τότε μου ήρθε μια ιδέα… Λόγω της ανάγκης μου για ειδικό βρεφικό γάλα για τα γατάκια μου. 

Η ιδέα σου για τη δημιουργία του ZooBox ήρθε μαζί με την Χούμπι; 

Ακριβώς! Συνειδητοποίησα ότι για να φάει ένας άνθρωπος το βράδυ υπάρχουν δεκάδες σημεία όλο το 24ωρο, για να φάει ένα ζώο όμως όχι. Έτσι ξεκίνησε η δημιουργία του ZooBox, το οποίο ουσιαστικά είναι ένας αυτόματος πωλητής που περιέχει μέσα τροφή για σκύλους, γάτες αλλά ακόμη και παιχνίδια ή λουράκια. 

Ήταν εύκολη η δημιουργία του Zoobox και ποιος ο σκοπός του; 

Μας πήρε μήνες για να το δημιουργήσουμε μαζί με το συνέταιρό μου, τον οποίο γνώρισα λόγω της κοινής μας αγάπης για τα ζώα. Το σχεδιάσαμε με γνώμονα αυτή μας την αγάπη καθώς παρέχοντας τροφή όλο το 24ωρο, δίνουμε μέρος των εσόδων στα φιλοζωικά σωματεία κάθε δήμου. Σημειωτέον ότι δεν αισχροκερδούμε, όσα πωλούνται στο Ζοοbox έχουν τις ίδιες τιμές με αυτές που έχουν τα pet shops ή ακόμη και καλύτερες.

Σε ποιον το αφιερώνεις το ZooΒox;

Μέχρι σήμερα κάθε τι καλό που έκανα το αφίερωνα στον πατέρα μου που έχει φύγει από τη ζωή. Αυτό όμως το αφιερώνω στην Χούμπι και σε όλα τα αδέσποτα ζώα. 

Τι σημαίνει για εσένα φιλοζωία; 

Δεν μπορώ να το ορίσω με μία λέξη, η μοναδική που ταιριάζει είναι η αγάπη, φιλοζωία ίσον αγάπη. Τα ζώα έχουν πολλή αγάπη να μας δώσουν και οφείλουμε να είμαστε κοντά τους, τα σεβόμαστε και να τα προστατεύουμε.

*Το πρώτο ZooBox τέθηκε χθες σε λειτουργία στη Νέα Ερυθραία

 

 

Facebook Comments