259 «ΝΑΙ» για τον ΦΠΑ στα νησιά

3 λεπτά ανάγνωση
21 Δεκεμβρίου 2016

Η αναστολή του ΦΠΑ ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και τα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής, τα οποία όπως είπε και ο Α. Τσίπρας στο διάγγελμά του, έχουν πληγεί ιδαίτερα λόγω των μεταναστευτικών ροών.

Το μέτρο που αναστάλθηκε, αφορούσε ττην εφαρμογή της τελευταίας, τρίτης φάσης αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ στο πλαίσιο της μνημονιακής δέσμευσης για την εξομοίωση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά με αυτούς που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Με αποτέλεσμα στα συγκεκριμένα νησιά οι συντελεστές του ΦΠΑ να παραμείνουν κατά 30% μικρότεροι από αυτούς που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα και την κατανάλωση στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η Νέα Δημοκρατία, ενώ στην προηγούμενη ψηφοφορία, για το εφάπαξ επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους είχε επιλέξει το “παρών” ως επίσημη γραμμή του κόμματος, αυτή την φορά ψήφισε «ναι».

Εντέλει, 259 βουλευτές ψήφισαν «ναι», κανείς δεν ψήφισε όχι ή «παρών». 

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Καραμέρος: «Έχει 15 νεκρούς, δύο γυναίκες απέβαλαν και δεν έχετε να πείτε κάτι για τον άνθρωπο;»

Η τοποθέτηση του Γιώργου Καραμέρου επιχειρεί να φορτίσει συναισθηματικά τη συζήτηση, αποσιωπώντας

Α. Μικρούτσικος: «Λόγω Χίου δεν είμαι καθόλου καλά»

Η τοποθέτηση του Ανδρέα Μικρούτσικου για τη Χίο κινείται περισσότερο στο πεδίο

Χίος: 15 νεκροί και 24 τραυματίες από τη σύγκρουση πλοιάριου που μετέφερε μετανάστες με σκάφος του Λιμενικού

Συνεχίζονται από θαλάσσης και αέρος οι έρευνες για αγνοούμενους στη θαλάσσια περιοχή