Δεν πρόλαβε να φτάσει στη Θράκη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ξεκίνησε τις προκλήσεις, κάνοντας και πάλι λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη. 

 

Νωρίτερα:

Λίγο μετά τις 10:00 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συνοδευόμενος από πολυάριθμη δημοσιογραφική αποστολή θα επισκεφθεί το τουρκικό προξενείο και στην συνέχεια θα μεταβεί στο μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής.

Το μεσημέρι θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει στο χωριό Θάμνα σε μέλη της μειονότητας και η επίσκεψη του στη Θράκη θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.  

 

Δεν θα επισκεφθεί τα Πομακοχώρια

Τα σχέδια σκληρο-πυρηνικών κύκλων της μειονότητας, να επισκεφθεί ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τα Πομακοχώρια της Ξάνθης, και ειδικά το χωριό Πάχνη, που βρέθηκε στην επικαιρότητα λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν καρποφόρησαν κυρίως λόγω των αντιδράσεων Συλλόγων Πομάκων που κήρυξαν ουσιαστικά τον Τσαβούσογλου «persona non grata» στην περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης και πως οι ελληνικές Αρχές ξεκαθάρισαν πως μια τέτοια επίσκεψη, ακόμη και εάν πρόκειται για ιδιωτικού χαρακτήρα, θεωρείται προκλητική.

Συνεχής ενημέρωση…

Facebook Comments