Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 12:00 στην Αστυπάλαια.

Ο πρωθυπουργός στις 15:00, θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, ενώ στις 16:15, θα παραβρεθεί στην παράδοση δωρεάς υπηρεσιακών αυτοκινήτων και φορτιστών από την Volkswagen στις τοπικές αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό).

Τα αποκαλυπτήρια των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων που θα φτάσουν στην Αστυπάλαια αναμένεται να κάνει σήμερα το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του CEO της VW Χέρμπερτ Ντις, ο οποίος είναι και αρμόδιος για τη δρομολόγηση του project εξηλεκτρισμού του αυτοκινητικού στόλου του νησιού. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με τη VW από τον Νοέμβριο για τον συνολικό εξηλεκτρισμού του στόλου οχημάτων στο νησί, δημοσίων και ιδιωτικής χρήσης, αλλά και για την αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου, με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αντί των γεννητριών πετρελαίου.

Οι κ. Μητσοτάκης και Ντις, λοιπόν, θα βρίσκονται σήμερα στην Αστυπάλαια, ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση του δημάρχου του νησιού Νίκου Κομηνέα και του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, ο οποίος τρέχει το όλο project σε συνεννόηση με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του έργου «Smart & Sustainable Island». Επτά μήνες μετά τη συμφωνία με τη VW και παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας, σήμερα αναμένεται να παραδοθούν και επισήμως τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα δημόσιας χρήσης από την εταιρεία, αλλά και δώδεκα σταθμοί φόρτισης αυτών από την ΔΕΔΔΗΕ. Επειδή, βεβαίως, το σχέδιο εξηλεκτρισμού δεν αφορά μόνο τα ΔΧ οχήματα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας πλατφόρμας υπό τον τίτλο «e-astypalea», η οποία αναμένεται να επιτρέπει στους κατοίκους να κάνουν αίτηση για να λάβουν γενναία επιδότηση, προκειμένου να αποκτήσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας. 

Τέλος, στις 17:30, ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα «Astypalea: smart & sustainable island – Progress Report, from vision to action».

Τον πρωθυπουργό στην Αστυπάλαια θα συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Facebook Comments