H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, κατά την παρέμβαση της στη  συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το σωφρονιστικό σύστημα, έκανε λόγο για «πολιτικούς κρατούμενους» στην Ελλάδα, αποφεύγοντας μάλιστα και να τους κατονομάσει.

Όπως αναφέρει το protagon.gr, στο άκουσμα του ισχυρισμού της περί πολιτικών κρατουμένων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, αντέδρασε έντονα φωνάζοντας: «Να μας πείτε τώρα ποιοι είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι. Δεν μπορείτε να λέτε ότι στις ελληνικές φυλακές υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Πείτε, ποιον λέτε; Ο Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος;».

«Αυτό σας ενόχλησε; Όλα αυτά που είπα για τις απευθείας αναθέσεις δεν σας ενοχλούν;» απάντησε εκείνη, με τον κ. Πλεύρη να επανέρχεται λέγοντας: «Είστε απαράδεκτη».

Ελευθεριάδου: Άλλο εννοούσα
Λίγη ώρα αργότερα η κ. Ελευθεριάδου ζήτησε εκ νέου το λόγου, προκειμένου να εξηγήσει πως η αναφορά της σε πολιτικούς κρατούμενους αφορούσε σε καταδικασμένους από τα πολιτικά δικαστήρια.

«Παρ’ όλα αυτά γνωρίζουμε όλοι ότι στις φυλακές υπάρχουν κρατούμενοι οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως πολιτικοί κρατούμενοι. Εγώ δεν το αποδέχομαι, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται αυτόν τον προσδιορισμό. Αν και ο καθένας έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Εγώ εννοούσα κρατουμένους για προσωποκράτηση με απόφαση πολιτικού δικαστηρίου», σημείωσε η ίδια.

Πλεύρης: Σας μάλωσαν και οπισθοχωρείτε
Οι καθυστερημένες εξηγήσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ δεν ικανοποίησαν τον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος υπαινίχθηκε ότι της «τράβηξαν το αυτί» από το κόμμα.

«Ακούστε. Πολιτικός κρατούμενος ως όρος δεν υπάρχει. Η προσωποκράτηση δεν είναι πολιτικός κρατούμενος. Κι αν εννοούσατε αυτό, όταν σας διέκοψα και σας ρώτησα για τον Κουφοντίνα θα μου απαντούσατε από το βήμα. Όχι μετά από δέκα λεπτά και αφού σας μάλωσαν. Επειδή καταλάβατε το λάθος δώσατε τη δική σας εξήγηση, όμως για να μην τους απογοητεύσετε λέτε και πως αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας. Κι αφού κατέπεσαν όλα τα υποτιθέμενα δικαιώματα του Κουφοντίνα τώρα υιοθετείτε τον Δημάκη. Επιτέλους πάρτε σαφή θέση. Πολιτικοί κρατούμενοι, υπάρχουν στις ελληνικές φυλακές; Τους αναγνωρίζετε; Ο Κουφοντίνας είναι ποινικός. Αρκετά τον χαϊδέψατε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Facebook Comments