Με άρθρο του στα «Νέα» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αναφέρεται στην «προσχώρηση Σοσιαλιστών, κεντροαριστερών στελεχών κλπ» που είναι «ασφαλώς θετική» αλλά…

«Τα κόμματα είναι σας τις εκκλησίες: όποιος μπαίνει και προσκυνάει γίνεται δεκτός (με την εξαίρεση φυσικά όσων έκλεβαν το παγκάρι – όχι όσων έλεγαν άλλη προσευχή). Μερικοί στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το 2015 κατέφθασαν εκατομμύρια αριστεροί από άλλον πλανήτη και τους ψήφισαν. Του ΠΑΣΟΚ ψηφοφόροι βασικά ήταν», σημειώνει όμως.

Ο ίδιος, ωστόσο, συνεχίζει λέγοντας ότι «οι επώνυμες προσχωρήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Τα πρώην στελέχη-υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας και χαρτοφυλάκια, είναι αμφίβολο αν έφεραν περισσότερες ψήφους από αυτές της οικογένειάς τους (και δεν ευθύνονται οι ίδιοι για αυτό)». Οι παραπάνω αναφορές, μάλιστα, όπως σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «φωτογραφίζουν» ξεκάθαρα τον Γιάννη Ραγκούση και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που ήταν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και τώρα έχουν θεσμικές θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε μπεί σε μία νέα εποχή, όπου οι παλιές συνταγές είναι για το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Χρειάζονται νέες ιδεολογικές-πολιτικές προσεγγίσεις και νέες διευρυμένες μορφές οργάνωσης, ιδίως για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ρίζες στις τοπικές κοινωνίες. Αν αντί αυτό να γίνει αντιληπτό, γίνεται κουβέντα για τον Συμεών Κεδίκογλου, πάει να πει ότι το κομματικό σώμα δεν έχει καταλάβει ότι το 2015 είναι ανεπανάληπτο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κούλογλου.

Facebook Comments