Για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: δεν υπάρχει καμία περίπτωση η κυβέρνηση να νομοθετήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών, πέραν ίσως ορισμένων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων, ως μπορεί όντας εργοδότης τους. Δεν θα υπάρξει, όμως, οριζόντιος, υποχρεωτικός εμβολιασμός. 

Στο τέλος του καλοκαιριού, όμως, όποιος μπορεί να έχει εμβολιαστεί, θα έχει εμβολιαστεί. Και όποιος δεν έχει εμβολιαστεί, είναι είτε ενσυνείδητος αντιεμβολιαστής και αρνητής είτε έχει υποκύψει τόσο πολύ στον φόβο που δεν σκέφτεται ορθολογικά. Επειδή, λοιπόν, από Σεπτέμβρη και μετά θα έχει…κρύο και οι μεταλλάξεις θα είναι παρούσες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες που έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου τους και θα κάνουν ίσως και μια τρίτη ως ενισχυτική, θα έχουν ορισμένες περισσότερες ελευθερίες, ιδίως σε κλειστούς χώρους. 

Ακόμα, όμως, και αυτό να μην γίνει, οι αντιεμβολιαστές θα βρεθούν μπροστά στην αυτορρύθμιση του ιδιωτικού τομέα. Ήδη, το Σωματείο Εργαζόμενων της Alpha Bank ζήτησε από τη διοίκηση της τράπεζας να βγαίνουν σε υποχρεωτική άδεια όσοι δεν εμβολιάζονται. Αντίστοιχες κινήσεις θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες εταιρίες ή θα υπάρξουν από τον ιδιωτικό τομέα μεγαλύτερες ελευθερίες σε όσους έχουν κάνει πλήρως το εμβόλιο. 

Ξέρω, ορισμένοι δεν θέλουν να το ακούνε και, πράγματι, τίποτε από όλα αυτά δεν θα δρομολογηθεί πριν τον Αύγουστο που ακόμα έχει ζέστη και ακόμα δεν έχουν κάνει όλοι το ραντεβού τους για εμβόλιο. Ας προετοιμάζονται, όμως, μερικοί μερικοί γιατί σύντομα θα το βρουν μπροστά τους…

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments