Η MYTILINEOS επελέγη από την Total Eren για τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου «Tutly» στο Ουζμπεκιστάν.

Το πάρκο ισχύος 131,35 MW είναι ένα από τα πρώτα φωτοβολταϊκά έργα στη χώρα και είναι απαραίτητο για την κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών της ευρύτερης περιοχής και την υποστήριξη των εθνικών στόχων για ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Η κατασκευή έχει ήδη ξεκινήσει και ο σταθμός παραγωγής ενέργειας αναμένεται να ξεκινήσει να τροφοδοτεί το δίκτυο στο τέλος του 2021.

Ο Τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) της MYTILINEOS ανέλαβε το έργο «με το κλειδί στο χέρι» που περιλαμβάνει τον τεχνικό σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού και την εγκατάσταση της φωτοβολταϊκής μονάδας και του υποσταθμού υψηλής τάσης. Μόλις ολοκληρωθεί, η μονάδα παραγωγής ενέργειας αναμένεται να παράγει 270 GWh ετησίως, αρκετές για να καλυφθούν οι ανάγκες περίπου 140.000 ατόμων στο Ουζμπεκιστάν, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά περίπου 160.000 τόνους ετησίως.

Αυτό είναι το 3ο έργο του Τομέα RSD στην Κεντρική Ασία. Τα άλλα δύο έργα που βρίσκονται στο Καζακστάν (τα φωτοβολταϊκά πάρκα «Nomad» 28 MWP και «M-KAT» 100 MWP), πραγματοποιήθηκαν επίσης για λογαριασμό της Total Eren.

Facebook Comments