Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη μέρα της δίκης στο Εφετείο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα που είχε συγκλονίσει τη χώρα πριν από έξι χρόνια. Όπως ανέφεραν τα μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη αυτό που επιζητούν είναι η δικαίωση για τη δολοφονία του παιδιού τους, ο οποίος βρέθηκε νεκρός έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του από τη Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Μετά την κατάθεση της μητέρας του αδικοχαμένου σπουδαστή κατέθεσε ο πατέρας του, Ανδρέας, με τη συγκινησιακή του φόρτιση να είναι τόσο μεγάλη που χρειάστηκε για λίγο να διακοπεί η διαδικασία, καθώς ο άτυχος πατέρας δεν αισθανόταν καλά. Όπως είπε στην κατάθεσή του ο κ. Γιακουμάκης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Epirus TV, προσπαθούσε να διαχειριστεί την απώλεια του παιδιού του, μη γνωρίζοντας τα περιστατικά που του είχαν συμβεί.

«Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο, έχασα το παιδί μου»

«Μετά από μήνες μου είπαν ότι δεν τα λέω καλά. Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο, έχασα το παιδί μου. Το έστειλα σε ένα “μαγαζί” με ανήθικους να σπουδάσει. […] Ξαφνικά οι αξίες έχουν χαθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.  Στη συνέχεια μίλησε για όσα είχαν συμβεί στο παιδί του, σημειώνοντας πως «τώρα πάνε να τα μπερδέψουν».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ζήτησε να κληθεί ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος, γιατί, όπως είπε ο ίδιος, έκανε έρευνα, μίλησε με τα παιδιά, αλλά τα παιδιά μιλούσαν για περιστατικά χωρίς να τα τεκμηριώνουν, δεν έλεγαν δηλαδή ποιος είδε ακριβώς τι, έλεγαν μόνο αποσπασματικά διάφορα πράγματα», εξήγησε.


«Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο, όχι από ντροπή. […] Κάποιοι έβγαλαν σχολείο και πανεπιστήμιο για να παραποιούν τις λέξεις. Εγώ ξέρω ότι οι λέξεις έχουν μία έννοια» ανέφερε ο κ. Γιακουμάκης, εμφανώς φορτισμένος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν άρεσε στον Βαγγέλη η σχολή, ο πατέρας απάντησε πως ο ίδιος στη ζωή του πάντα προσπαθεί να πηγαίνει με βάση τα «θέλω» του καθενός και «από τη στιγμή που το παιδί μου το ήθελε γι αυτό και έκανα αυτό που επιθυμούσε».

Πηγή: Tanea.gr

Facebook Comments