Η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και για την παροχή προνομίων στους εμβολιασμένους δεν θα πρέπει να είναι ταμπού, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. «Η κοινωνία μας είναι ώριμη τέτοιου είδους θέματα να τα συζητά, ιδίως όταν μιλάμε για ένα αυταπόδεικτο ζήτημα, όπως είναι η προστασία της δημόσιας υγείας», σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους εργαζόμενους στο Δημόσιο που είναι σε άμεση και καθημερινή επαφή με το κοινό και για όλους όσοι βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, ιδίως από το φθινόπωρο και μετά.

Για την παροχή κινήτρων στους εμβολιασμένους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «είναι απαραίτητα για να πετύχουμε πιο γρήγορα το τείχος ανοσίας», προσθέτοντας ότι «μία τέτοια συζήτηση προϋποθέτει, βεβαίως, διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους πολίτες και όλες τις ηλιακές ομάδες».

Αποσαφήνισε, τέλος, ότι μέχρι την 1η Ιουλίου θα αίρονται πάρα πολλοί περιορισμοί, με σκοπό να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, με μία πολύ μεγαλύτερη απελευθέρωση δραστηριοτήτων.

Facebook Comments