Μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου επίθεση στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου.

Για το περιστατικό, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου είναι μια ακόμα πράξη κατά του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα επιθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και τον εκφοβισμό στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Νέα Δημοκρατία τρομοκρατείται ή εκφοβίζεται από τους τραμπούκους.»

Σύμφωνα με τον Ρουβίκωνα: “Σε ότι αφορά την ίδια τη δήλωση του Γ. Λοβέρδου, είναι ο ορισμός της ουσίας αυτού του κατάπτυστου νόμου που υπερψήφισε και το κόμμα του: ναι, δίνεται η δικαιοδοσία σε έναν κακοποιητή να περνά χρόνο με ένα ανήλικο παιδί – και αυτό δεν παρουσιάζεται ως προβληματικό, αλλά ως δικαίωμα (!). Όσο δίνεται χώρος στο δημόσιο λόγο για τέτοιες δηλώσεις, δίνεται και το βήμα σε αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν να ξεπλένουν κακοποιητές να το πράξουν. Η δήλωση αυτή δεν είναι καθόλου αφελής, κινείται στη γραμμή της αποσύνδεσης μίας κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον ίδιο τον θύτη, και στην απόδοσή της σε τρίτους παράγοντες όπως π.χ. στη σχέση θύτη-θύματος, σε συμπεριφορές του ίδιου του θύματος, στην καραντίνα, στη ζήλεια, στον έρωτα, στον ανταγωνισμό και σε οτιδήποτε άσχετο βολεύει το αφήγημα της κακοποίησης κάθε φορά”.

Και προσθέτει: “Εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και στα δύο πεδία: θα συνεχίσουμε να πολεμάμε και τους ανθρώπους-πλυντήρια και τους κακοποιητές. Για το λόγο αυτό, σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου επισκεφτήκαμε το πολιτικό γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου και πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην είσοδο, για να αποκαταστήσουμε στο δημόσιο λόγο αυτό που πρέπει να λέγεται έως ότου γίνει κτήμα της κοινωνίας”.

Facebook Comments