Με τη συζήτηση για τις διευκολύνσεις σε πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, αλλά και για την παροχή κινήτρων σε επιχειρηματίες, προκειμένου να ενθαρρύνουν την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών στα μαγαζιά τους, στο κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζονται διάφορες σκέψεις. 

Μια ιδέα, για παράδειγμα, η οποία συζητείται για το αν θα μπορούσε να δρομολογηθεί από τα μέσα Ιουλίου, έστω τις αρχές Αυγούστου και μετά, είναι να δίνεται η δυνατότητα σε παραγωγούς θεάτρου και συναυλιών να λειτουργούν με 100% πληρότητα στους εξωτερικούς χώρους, μόνο για όσους εμβολιάστηκαν ή έχουν τεστ νόσησης ή έστω αρνητικό τεστ κορονοϊού. Πρακτικά, οι επιχειρήσεις θα έχουν μια διττή επιλογή: αν ανοίξουν για εμβολιασμένους πολίτες, θα μπορούν να λειτουργήσουν στο 100%, ενώ, αν επιμείνουν σε ένα μικτό μοντέλο, πουλώντας εισιτήρια χωρίς κάποιον περιορισμό, θα πρέπει να μένουν στο 75% της πληρότητας που ορίζει η πολιτεία και να ακολουθούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπως οι μάσκες, οι κενές θέσεις κ.ο.κ. 

Αν το μοντέλο αυτό εφαρμοστεί και λειτουργήσει, όπως αναμένεται να γίνει και από τον Ιούλιο στη Γαλλία, τότε ίσως πρόκειται για το πρελούδιο αυτού που θα συμβεί στους εσωτερικούς χώρους από το φθινόπωρο και μετά. Πρακτικά, και τότε θα μπορούσε να δοθεί το κίνητρο σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να χρησιμοποιήσει σχεδόν το 100% του χώρου του, εφόσον απευθύνεται σε εμβολιασμένους πολίτες.

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments