Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ανέβηκε ξανά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δευτερολογία του για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη «μεγάλη απρέπεια» -όπως τη χαρακτήρισε- του Αλέξη Τσιπρα κατά την πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, με το χιούμορ ότι δεν κάνει όχι για πρωθυπουργός, αλλά ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας (απάντηση περί κακοδιαχείρισης στα οικονομικά του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας).

«Αν εσείς είχατε κάποιον ο οποίος γεννά όχι 30 εκατ. ευρώ χρέη κάθε χρόνο στην επιχείρησή του, αλλά 500 χιλιάδες, θα τον επιλέγατε για διαχειριστή της πολυκατοικίας σας; Εμείς έχουμε επιλέξει για πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος υποσχέθηκε εξυγίανση των οικονομικών του κόμματός του το 2016 και κάθε χρόνο φορτώνει στον έλληνα φορολογούμενο 30 εκατ. ευρώ, 128 εκατ. ευρώ σε τέσσερα χρόνια… Εταξε ότι δεν παίρνει ούτε ευρώ από την κρατική επιχορήγηση, 9 εκατ. κρατική επιχορήγηση μόνο τα 3,5 πηγαίνουν στις τράπεζες. Ξέρετε καμία επιχείρηση με χρέος που ξεπερνά 30 φορές το ενεργητικό της και να έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα;» είχε αναφέρει  ο κ. Τσίπρας στην τελευταία του συνέντευξη στο Star Channel.

«Κάνετε και χιουμοράκι λέγοντας ότι δεν κάνω ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Σίγουρα δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής πολυκατοικίας που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός», απάντησε εκ του βήματος της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι Έλληνες μου ανέθεσαν την διακυβέρνησης μιας χώρας που εσείς προσπαθούσατε να κατεδαφίσετε επί πέντε χρόνια και αυτό είναι δύσκολο έργο», πρόσθεσε στην απάντηση που επεφύλαξε για το παραπάνω σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό «μπαταχτσή» λέγοντας ότι ουδείς εργολάβος θα του έδινε διαμέρισμα σε πολυκατοικία αν γνώριζε ότι είναι τέτοιος κακοπληρωτής.

«Ωραίο το λογοπαίγνιο που σας σκάρωσαν για την πολυκατοικία που θα κατασκεύαζα, αλλά δεν ξέρω εργολάβο που θα έδινε διαμέρισμα στον μεγαλύτερο μπαταχτσή», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανταποκρινόμενος ο Πρωθυπουργός απάντησε:

«Σε ένα από τα πολλά ακίνητα που εσείς διαθέτετε θα βάζατε διαχειριστή κάποιον που όπως εσείς αντί να μειώσει τα χρέη της επιχείρησης του , οπως εσείς στο κόμμα σας συσσωρευετε 30 εκατομμύρια κάθε χρόνο φτάνοντας τα 120 τη δεκαετία σε ένα χρέος που συσσωρεύεται στην πλάτη του ελληνικού λαού; Αντί για ευφυολογήματα, ελάτε αν έχετε τα κότσια να συζητήσουμε την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει ώστε να πληρώσετε επιτέλους, που είναι ζήτημα ισονομίας». 

Δείτε εδώ: 

Facebook Comments