Η Σιν Σιν, ένα θηλυκό πάντα του ζωολογικού κήπου Ουένο στο Τόκιο, γέννησε δίδυμα κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, με το γεγονός αυτό να προκαλεί αντίδραση ακόμη και από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Ιαπωνίας.

Το φύλο των δύο μωρών πάντα δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο “κάνουν αυτήν την στιγμή ό,τι καλύτερο μπορούν για να προστατεύσουν και να παρακολουθούν την μητέρα και τα μωρά της”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κήπος.

Είναι η πρώτη φορά που γεννήθηκαν δίδυμα πάντα στον ζωολογικό κήπο του Ουένο. Το ένα από τα μικροσκοπικά μωρά, το οποίο έχει βάρος 124 γραμμάρια, μπήκε σε θερμοκοιτίδα, διευκρίνισε αργότερα εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Σιν Σιν “είναι καλά στην υγεία της” και ασχολείται με την φροντίδα του άλλου μωρού, πρόσθεσε.

Όταν τα πάντα γεννούν δίδυμα, συνήθως μεγαλώνουν μόνο ένα, “άρα οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η μητέρα θα θηλάζει ένα το χρονικό διάστημα που το άλλο θα το έχουμε στην θερμοκοιτίδα”, διευκρίνισε επίσης ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Τα μωρά θα αλλάζουν τακτικά θέση, ώστε και τα δύο να επωφεληθούν του μητρικού θηλασμού.

Ο ζωολογικός κήπος Ουένο είχε να δει γεννητούρια πάντα από το 2017 που γεννήθηκε η Σιάνγκ Σιάνγκ, η οποία αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξη επισκεπτών πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η ανακοίνωση στις αρχές του Ιουνίου για τη νέα εγκυμοσύνη της Σιν Σιν είχε ήδη γίνει πρωτοσέλιδο στην Ιαπωνία και είχε επίσης ωφελήσει τις μετοχές ορισμένων αλυσίδων εστίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.

Οι εταιρείες αυτές, οι οποίες διαθέτουν δημοφιλή εστιατόρια δίπλα στον ζωολογικό κήπο, πιστεύεται ότι θα ωφεληθούν ξανά από τη συρροή επισκεπτών που αναμένεται να υπάρξει στο μέλλον χάρη στη διεύρυνση της οικογένειας των πάντα. Εξάλλου οι μετοχές τους κατέγραφαν εκ νέου σήμερα άνοδο.

Η γέννηση των διδύμων “είναι μια χαρούμενη είδηση”, σχολίασε παράλληλα ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Κατσουνόμπου Κάτο.

Σήμερα υπάρχουν μόνον 1.800 γιγαντιαία πάντα στον κόσμο τα οποία ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, σε δάση μπαμπού σε ορεινές περιοχές της Κίνας, ένα συγκεκριμένο φυσικό περιβάλλον που εκλείπει, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

Περίπου 600 ακόμη μέλη αυτού του απειλούμενου είδους ζουν σε ζωολογικούς κήπους σε όλον τον κόσμο.

Η Κίνα συνηθίζει να δανείζει μακροπρόθεσμα γιγαντιαία πάντα σε ξένες χώρες σε ένδειξη φιλίας, μια πρακτική που επονομάστηκε η “διπλωματία των πάντα”.

Facebook Comments