Στους 10 ανέρχονται οι τραυματίες από την επίθεση με βιτριόλι κατά τη διάρκεια συνοδικού δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Θεόκλητο, ο ιερέας που κατηγορούνταν για υπόθεση ναρκωτικών καθαιρέθηκε και «δεν το δέχτηκε». «Είχε κρυμμένο το οξύ και το έριξε στους αρχιερείς», είπε ο μητροπολίτης. 

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια. Το ΕΚΑΒ διακόμισε  πέντε εξ αυτών (Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυινουπόλεως, Κασανδρείας και Ζακύνθου) στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημερεύει, ωστόσο οι γιατροί αξιολόγησαν ότι έπρεπε να αντιμετωπισθούν από τη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ.  Οι άλλοι δύο ιεράρχες πήγαν στο νοσοκομείο με ιδιωτικά μέσα. Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Στο νοσοκομείο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και  ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών.

 

Νωρίτερα:

Πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Ιουνίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας ιερέας που δικαζόταν για παράπτωμα φέρεται να επιτέθηκε με βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες οι οποίο οδηγούνται στο Λαϊκό Νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Εκτός από τους επτά μητροπολίτες τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός που προσπάθησε να τον συλλάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μητροπολίτες είναι εκτός κινδύνου, έχουν τραύματα από το καυστικό υγρό σε χέρια. Δύο εξ αυτών είναι πιο σοβαρά καθώς έχουν τραύματα και στο πρόσωπο.

 

Facebook Comments