Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 37χρονου πρώην ιερέα ,ο οποίος πέταξε χθες βιτριόλι σε Μητροπολίτες,

«Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου» είπε εξερχόμενος της Εισαγγελίας o καθαιρεθείς ιερέας.

Για την πράξη του παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Νωρίτερα:

Στην Ευελπίδων και ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 24 Ιουνίου, ο 37χρονος ιερέας, δράστης της επίθεσης με βιτριόλι κατά μητροπολιτών και όχι μόνο, στη Μονή Πετράκη, ενώ νωρίτερα είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο όπου ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις. Ο ιερέας δεν φορούσε ράσα, καθώς όπως είναι ήδη γνωστό έχει καθαιρεθεί.

Νωρίτερα:

Μετά από την εξέταση του Ιερέα, που χθες έριξε καυστικό υγρό στους μητροπολίτες, από γιατρούς αποφασίστηκε ότι πρέπει να οδηγηθεί στο Δρομοκαΐτειο. Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα ανθρωποκτονιών από το βράδυ της Τετάρτης.

Ο ιερέας που επιτέθηκε στους μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, είχε προμηθευτεί τα μπουκάλια με το βιτριόλι από το ίντερνετ. Ο δράστης της επίθεσης, φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει το χτύπημα και είχε κοπιάρει ουσιαστικά τον τρόπο δράσης της Έφης Κακαράντζουλα, της 35χρονης που πριν ένα χρόνο έστησε καρτέρι και επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα. Εβαλε τα μπουκάλια σε έναν σάκο, κατέβηκε στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στις έξι χθες το απόγευμα, στο συνοδικό δικαστήριο όπου εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η δική του υπόθεση.

Facebook Comments