Την αλλαγή ονομασίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας του, και σύμφωνα με όσα προβλέπει η «Συμφωνία των Πρεσπών», ζήτησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη του χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Telma.

H συμμετοχή της χώρας στο EURO ως Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «Μακεδονίας» έχει προκαλέσει νέες εντάσεις με την Ελλάδα και την Αθήνα να «παγώνει» την κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας ζήτησε να μετονομαστεί σε «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ο Ζάεφ έστρεψε τα πυρά του κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, κατηγορώντας την πως δεν σέβεται τους νόμους και τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας.

«Περιμένω από τις αθλητικές ομοσπονδίες και ενώσεις, ακόμη και εκείνες που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, ν’ ακολουθήσουν το συνταγματικό όνομα της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας πως η «Συμφωνία των Πρεσπών» διασφαλίζει το μέλλον της χώρας και πως δεν χρειάζονται νέες εχθρότητες και εντάσεις.

«Όλα τα μη κυβερνητικά ιδρύματα, ιδιωτικά ή νομικά-ιδιωτικά πρόσωπα, εάν λάβουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα πρέπει να αλλάξουν τις επίσημες ονομασίες τους σύμφωνα με τη συνταγματική ονομασία» υπογράμμισε ο Ζάεφ, γνωστοποιώντας ότι στο παρελθόν η ομοσπονδία, έλαβε χρήματα από τον κρατικό Οργανισμό για τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, για διενέργεια μαθητικών αγώνων ποδοσφαίρου.

«Επιδίωξή μας είναι να ενεργούμε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, επειδή η «Συμφωνία των Πρεσπών» έχει επικυρωθεί. Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας» κατέληξε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

 

Facebook Comments