Μια ιστορία αγάπης…Ο κύριος Τζανακόπουλος και η κυρία Αχτσιόγλου, λίγες μέρες πριν γίνουν γονείς, εξέδραμαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σε ένα από τα πιο πολυτελή και όμορφα ξενοδοχεία της χώρας, το Costa Navarino!

Πόσο όμορφο!

Μπράβο τους!

Λίγα χρόνια πριν όμως, ίσως όταν ξεκινούσε το ειδύλλιο των δύο νεαρών πολιτικών του Σύριζα, μια άλλη ιστορία, μια ιστορία αναχρονιστικής αντίληψης, δαιμονοποίησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και σταλινικών εμμονών, διαδραματιζόταν στην ωραία Μεσσήνη.
 
Ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, επί 27 χρόνια συνέδεσε τη ζωή τους με τις ανασκαφές στην περιοχή. Εκατοντάδες εθελοντές από όλη τη χώρα, λάτρεις της αρχαίας Ελλάδας από το εξωτερικό, άτυπα κι ανοργάνωτα, συνέρρεαν στην περιοχή, για να πάρουν μυρωδιά πολιτισμού ,για να ζήσουν το μεράκι τους, για να βιώσουν τη μαγεία της κοπιώδους ανασκαφής, που κομματάκι κομματάκι, πετραδάκι πετραδάκι, φέρνει στο φως του ελληνικού ήλιου, το άσβεστο φως του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού. Μέχρι εδώ, καλά…
Και βρισκόμαστε στο 2014! Κι ο κακός ιδιώτης επιχειρηματίας, το Costa Navarino εν προκειμένω, διαπράττει αμάρτημα βαρύ κι ασυγχώρητο για τον Σύριζα.
 
Σε συνεννόηση με τον καθηγητή και ξέροντας ως άνθρωποι της…πιάτσας και του επιχειρείν, τι σημαίνει Ανασκαφικός κι Αρχαιολογικός Τουρισμός, στήνουν ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ.
Πελάτες τους ξενοδοχείου, άρα και πελάτες που θα έρχονταν επί τούτου, θα πλαισίωναν πληρώνοντας ένα αντίτιμο, τους αρχαιολόγους!
Μεγάλη, παγκόσμια διαφήμιση για τον τόπο! Έσοδα για την τοπική οικονομία, έσοδα για την εταιρεία Αρχαιολογικών Μεσσηνιακών Σπουδών, η οποία τροφοδοτεί τις ανασκαφές στη Μεσσήνη…
Τι είπαμε όμως τώρα! Έσοδα! Έσοδα και προς τον επιχειρηματία!
Απαπά….Δαιμονίστηκαν οι βουλευτές του Σύριζα στο άκουσμα της λέξης Κέρδος!
Και στο βωμό των εμμονών τους, που άπτονται στο πεδίο της ψυχοπαθολογίας, τα μπλόκαραν όλα!
Έκαναν, αυτό που τόσο καλά έχουν μάθει να κάνουν στην πολιτική τους διαδρομή, το μόνο δηλαδή.
Να σταματούν οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους και κοινωνίες, να ξεκολλήσουν από τις παθογένειες του παρελθόντος, να ακυρώνουν θέσεις εργασίας, να θυσιάζουν τις ζωές πολλών, προκειμένου να μη κερδίσει το κάτι παραπάνω, ένας ιδιώτης που ρισκάρει κι επενδύει.
 
Παραθέτω τα σχόλια του κυρίου Θέμελη και του Σταύρου Μπένου, από άρθρο της Μαρίας Κατσανάκη στην Καθημερινή, τον Ιούλιο του 14.
«Εξεπλάγην», είναι η λιτή αντίδραση του Πέτρου Θέμελη στην «Κ». «Ήταν ό,τι πιο πρωτοποριακό έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην αρχαιολογική κοινότητα γιατί εμπλέκει βιωματικά πολίτες από όλον τον κόσμο σε μια σχέση άρρηκτης αγάπης με τα μνημεία της χώρας μας. Απ’ όποια πλευρά και να το δει κανείς, μόνο οφέλη θα μπορούσαν να προκύψουν», λέει ο Σταύρος Μπένος, ιδρυτής της κίνησης πολιτών «Διάζωμα» (με σκοπό την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της χώρας).
 
Όμως τα μνημεία (σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ) δεν έχουν σχέση ούτε με τη ζωή ούτε με την οικονομία της χώρας. Ό,τι δεν είναι κράτος, με βούλες, σφραγίδες, υπογραφές, διαβουλεύσεις, ό,τι δεν χρηματοδοτείται από υπουργεία και δεν διευθύνεται από δημόσιες υπηρεσίες, ερμηνεύεται ως ξεπούλημα, «εξωτική εμπειρία για τουρίστες».
Αυτά, έτσι για την ιστορία…
 
Εύχομαι το ερωτευμένο ζευγάρι να πέρασε καταπληκτικά στο …καταραμένο Costa Navarino.
Eίναι πολύ ωραία, να έχεις χρήμα ρε φίλε, να ρέει, να γεμίζει τις τσέπες σου, ιδίως όταν προέρχεται από τη σκληρή φορολογία των ιδιωτών που έχεις δαιμονοποιήσει και προσπάθησες να ξεκάνεις όσο ήσουν κυβέρνηση και να αράζεις στη χλίδα και στην πολυτέλεια! Με τα spa σου τα κομμουνιστικά, με τα μούσια σου τα σοσιαλιστικά να βρέχονται στη σαμπάνια και με το κορίτσι σου δίπλα!
Το κορίτσι το όμορφο, με τα πανάκριβα γοβάκια στα τορνευτά γαμπάκια, που πριν λίγο καιρό, αναίσχυντα κι ανερυθρίαστα δήλωνε, ότι ο Σύριζα δεν γουστάρει την κανονικότητα, ότι τον Σύριζα τον τρέφει το μπάχαλο κι η αναταραχή, το χάος παντού!
 
Εύχομαι επίσης, με το καλό να δεχτούν το μωράκι τους και πάντα να πίνουν ..είς υγείαν των κορόιδων!

 

Facebook Comments