Την κατάθεση εντός της εβδομάδας των προτάσεων για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Παράλληλα ο Κώστας Τσιάρας τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο που θα εδραιώνει αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στον νόμο Παρασκευόπουλου, λέγοντας ότι έχει λήξει από τον Αύγουστο 2019, υπάρχει όμως σε ισχύ ο νέος νόμος, ο οποίος έχει απορροφήσει πολλές από τις διατάξεις του.

«Είχαμε εκφράσει την ανησυχία και τις επιφυλάξεις μας σχετικά με πολλά άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Γι’ αυτό και επιχειρήσαμε πολύ σύντομα να κάνουμε κάποιες αλλαγές, οι οποίες θα δημιουργούσαν ένα πλαίσιο ασφάλειας για τον Έλληνα πολίτη. Θα σταματούσαν το να εκτίθεται η χώρα απέναντι στους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

Συστήσαμε την Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα για να δούμε τα αποτελέσματα τα οποία παράγει και να τα συνδυάσουμε και με το αίσθημα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, αλλά και με κάποια αναμόρφωση που δεν θα δημιουργεί παράθυρα και υπηρετεί μια γενικότερη φιλοσοφία στο πλαίσιο του αισθήματος ασφάλειας που θα πρέπει να νιώθουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Facebook Comments