Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων επικρατεί στην Κρήτη, καθώς μεταξύ των 605 νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ τα 43 εντοπίστηκαν στο νησί, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τη Δευτέρα όπου οι μολύνσεις που ανακοινώθηκαν ήταν 25.

Πιο συγκεκριμένα, 22 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, 17 στο Ρέθυμνο και 4 στα Χανιά.

Στο Ηράκλειο ο Βασίλης Κικίλιας για τον “εμβολιασμό express”

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών και αντίστοιχα η σχετική ενθάρρυνση των πολιτών στην Κρήτη αποτελούν προτεραιότητα της 7ης ΥΠΕ που θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα των “εμβολιασμών express” κατά του κορονοϊού. Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει την Τετάρτη στο Ηράκλειο παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος θα επισκεφθεί την Κρήτη.

Στόχος του προγράμματος είναι, σύμφωνα με τον υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Δημήτρη Αγαπίου, να εμβολιαστούν οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών του νησιού, ή περιοχών στις οποίες δεν λειτουργούν δημόσιες δομές του ΕΣΥ, ή ακόμη και πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Τις λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινώσει ο Βασίλης Κικίλιας, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Αγαπίου, η πρώτη δόση του εμβολίου στον “εμβολιασμό express” θα χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως και 20 Ιουλίου, και η δεύτερη δόση από τις 26 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου.

Η παρουσίαση θα γίνει σε αίθουσα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου ενώ ο βασικότερος στόχος του προγράμματος είναι να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί των πολιτών σε περιοχές των νομών Ρεθύμνου και Ηρακλείου όπου παρατηρείται χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, αλλά και στις απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης όπου δεν λειτουργούν ούτε αγροτικά ιατρεία.

Facebook Comments