Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προέβη, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, όπου έκανε λόγο για «λάθος» στη διατύπωση της δήλωσης που έκανε το πρωί της Τετάρτης (14/7) και στην οποία συνέδεε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δόμνας Μιχαηλίδου

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση».

Νωρίτερα:

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, απαντώντας στο τι θα γίνει με όσους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μετά τις 16 Αυγούστου και αν θα απολύονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Επίσης, είπε εάν θα δέχονται ανεμβολίαστους στις δομές. Ακόμα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν οι κατασκηνώσεις λόγω κρουσμάτων.

 

Facebook Comments