Υπάρχει αύξηση στα κρούσματα σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας σχολίασε ο υφυπ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αλλάζουν επίπεδο επιτήρησης οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας. Παράλληλα όπως είπε σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης μπαίνουν και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου.

Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει στο “κίτρινο” επίπεδο, ενώ επίπεδο ανεβαίνουν και περιοχές της Αττικής. Επίσης όπως τόνισε στη Μύκονο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, στο Ηράκλειο στην Κρήτης έχει τριπλασιαστεί στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί, ενώ μεγάλη αύξηση εντοπίζεται επίσης σε Ίο, Σαντορίνη και Πάρο.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως “στις έξι περιοχές που κάναμε αναφορά, νομίζω είναι ξεκάθαρη η επιβάρυνση η επιδημιολογική και ναι, είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αυτά τα μέτρα αν μπορέσουμε τα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλα τα cluster και τις συρροές που υπάρχουν στις περιοχές αυτές”.

Συνεχίζοντας είπε πως οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε αυτές τις έξι περιοχές στον τουρισμό και την εστίαση θα πρέπει να κάνουν ένα self και ένα rapid τεστ την εβδομάδα.

Στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Facebook Comments