Το πρόσφατο sell-off αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες ότι η εξάπλωση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα θα μπορούσε να καθυστερήσει την επιστροφή στην οικονομική ομαλότητα, σημειώνει η UBS η οποία ωστόσο εκτιμά ότι το μομέντουμ γύρω από το reopening θα συνεχιστεί.

Οι ανησυχίες γύρω από την πανδημία, όπως επισημαίνει, επηρεάζουν τις αγορές, ωστόσο, τα επίπεδα φόβου του παρελθόντος φαίνεται απίθανο να επιστρέψουν. Οι καταναλωτές και οι εταιρείες έχουν προσαρμοστεί με την ύπαρξη της πανδημίας, ενώ οι εμβολιασμοί προχωρούν διεθνώς. Συνεπώς, οι επενδυτές δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από το τι συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν και να τρέπονται σε φυγή από τις αγορές.

Το βασικό σενάριο της ελβετικής τράπεζας είναι ότι τα εμβόλια παραμένουν σε γενικές γραμμές αποτελεσματικά έναντι των μεταλλάξεων, γεγονός που καθιστά πιο πιθανό ότι οι κυβερνήσεις θα κοιτάξουν πέραν των αυξανόμενων επιπέδων των ημερήσιων κρουσμάτων.

Ως αποτέλεσμα, η UBS θεωρεί ότι οι αγορές μετοχών μπορούν να συνεχίσουν το ράλι, με “ηγέτες” των αποδόσεων να αποτελούν τα κυκλικά τμήματα της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των κλάδων της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών, όπου και εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για βραχυπρόθεσμα κέρδη λόγω και της μεγάλης τους έκθεσης στο “άνοιγμα” της οικονομίας και στην ανάκαμψη. Οι δύο προαναφερόμενοι κλάδοι έχουν κατά την UBS σημαντικά περιθώρια, παρά την πρόσφατη εντυπωσιακή τους απόδοση, καθώς η βιομηχανική παραγωγή συνεχίζει να ανακάμπτει, οι κίνδυνοι για defaults εταιρειών υποχωρούν και οι καμπύλες απόδοσης αυξάνονται. Πιστεύει επίσης ότι τα mid caps στις ΗΠΑ έχουν περαιτέρω περιθώρια κέρδους, ενώ σημαντικές ευκαιρίες εντοπίζονται και στην Ευρώπη καθώς η οικονομία ανοίγει ξανά.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments