«Δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 30χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει, ούτε ότι έπαθε επιληπτική κρίση», ξεκαθαρίζουν πηγές της ΕΛΑΣ για τον καθ ομολογίαν δολοφόνο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

Ήδη μάλιστα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Νάξου όπου είχε μεταφερθεί για εξετάσεις, μετά από αίτημα του χθες γύρω στις 8:00 το βράδυ, όταν ο φρουρός των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου τον βρήκε πεσμένο στο έδαφος.

Στον ανακριτή

Ξεκίνησε ενώπιον του ανακριτή Νάξου η απολογία του 30χρονου που ομολόγησε ότι σκότωσε την 26χρονη σύντροφό του, Γαρυφαλλιά Ψαράκου, την περασμένη Παρασκευή στη Φολέγανδρο, όπου παραθέριζε το ζευγάρι.

Ο 30χρονος, ο οποίος χθες το βράδυ μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Νοσοκομείο Νάξου, έλαβε εξιτήριο νωρίς το πρωί, ενώ οι γιατροί φαίνεται να έδωσαν «πράσινο φως» για τη διαδικασία ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπεράσπισής του, ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό υπόμνημα με τις θέσεις του, ενώ θα αιτηθεί να εξεταστεί από ειδικό επικαλούμενος προϋπάρχουσα ψυχική νόσο. Φέρεται, επίσης, έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή που αναζητά κάθε λεπτομέρεια για όσα έγιναν στη βραχώδη περιοχή της Φολεγάνδρου, για τη σχέση του ζευγαριού αλλά και για τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορούμενου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του ανακριτή, ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και κατόπιν οι δύο λειτουργοί θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση που θα έχει ο κατηγορούμενος.

Νωρίτερα:

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το MEGA ο 30χρονος χθες το  απόγευμα φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και γι αυτό μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νάξου προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Ο 30χρονος φαίνεται πως επιχείρησε χθες το απόγευμα να κρεμαστεί χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι.

Την ίδια ώρα, πηγές της ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνουν το σενάριο της απόπειρας αυτοκτονίας και σημειώνουν πως περίπου στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης ο 30χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία, γι αυτό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 30χρονου έφτασαν και αυτοί νωρίς το πρωί στο κέντρο υγείας Νάξου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση. Ο 30χρονος μέχρι και νωρίς το πρωί της Πέμπτης εξακολουθούσε να νοσηλεύεται, και να φυλάσσεται φρουρούμενος.  

 

Facebook Comments