Μετά και τα τελευταία δημοσιεύματα του Documento, η Μαρέβα Γκραμπόβσκι Μητσοτάκη αποφάσισε να κινηθεί νομικά, στέλνοντας εξώδικο στην εφημερίδα και τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη.

«Ανήθικα δημοσιεύματα»

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρει στο εξώδικο η κ. Γκραμπόφσκι, «με αμφότερα τα ως άνω δημοσιεύματα για πολλοστή φορά με στοχοποιείτε, κατηγορώντας με τώρα για δήθεν υποβολή ψευδούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες»).

Ειδικότερα, στο από 11 Ιουλίου 2021 δημοσίευμα της εφημερίδας Documento με κατηγορείτε ότι δήθεν είχα στην κατοχή μου μετοχές αλλοδαπής (Γαλλικής) εταιρείας, για τις οποίες μάλιστα διατείνεστε ότι είχα υποχρέωση να τις συμπεριλάβω στη δήλωση περιουσιακής μου κατάστασης («πόθεν έσχες»).

Προς δε επίρρωση των ψευδών αυτών ισχυρισμών σας επικαλείστε και μια πληθώρα εγγράφων, τα οποία, κατά τη γνώριμη πλέον πρακτική σας, ερμηνεύετε κατά το δοκούν».

Στη συνέχεια, η κ. Γκραμπόφσκι αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα του Documento της Κυριακής 18 Ιουλίου 2021, στο οποίο σύμφωνα με την ίδια, «βάλλετε κατά εμού διότι, δήθεν, παρέμεινα διαχειρίστρια της Γαλλικής εταιρείας στην οποία συμμετείχα, ενώ ταυτόχρονα με κατηγορείτε και για ψευδή δήλωση μεταβίβασης μετοχών. Ωστόσο όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το περιεχόμενο των ως άνω δημοσιευμάτων είναι καταφανώς ψευδές, ανήθικο και στοχεύει αποκλειστικά στο διασυρμό μου (τον οποίο πλέον επιδιώκετε σε καθημερινή βάση) και μέσω αυτού και στην πολιτική υποβάθμιση του συζύγου μου».

Η κ. Γκραμπόφσκι αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων ότι «το μαχητό τεκμήριο περί της συζύγου ως παρένθετου προσώπου στην περίπτωσή μου ήταν αυτονόητα ανατρέψιμο, αλλά παρόλα αυτά προέβην στη μεταβίβαση των μετοχών αυτών αποκλειστικά και μόνο για να αποφύγω την πολιτική “σπέκουλα” σε βάρος του συζύγου μου αλλά και τη σπίλωση του ονόματός μου, στην οποία κατ’ επάγγελμα επιδίδεστε».

Facebook Comments