Για πρώτη φορά στα χρονικά προφυλακίζεται καθ’ ομολογίαν δράστης για τη δολοφονία και το βασανισμό γάτας, σύμφωνα με το ν. 4745/2020 που καθιστά το βασανισμό και τη δολοφονία ζώου κακούργημα με ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη.

Η απόφαση αυτή των δικαστών είναι σταθμός τόσο για την ελληνική δικαιοσύνη όσο και για το φιλοζωικό κίνημα που τόσο έχει λοιδωρηθεί, και φυσικά για τα ίδια τα ζώα συντροφιάς που μέχρι πριν λίγα χρόνια ο βασανισμός τους αντιμετωπιζόταν όπως η φθορά πχ μίας πόρτας. Η αδέσποτη γάτα στην Πάτρα κατακρεουργήθηκε με αυτοσχέδια λεπίδα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ομολογώντας το έγκλημά του απορούσε για την αξία που δίνεται σε μία αδέσποτη γάτα…
Πολλά συγχαρητήρια σε μια σπουδαία φιλόζωη, την Alexandra Dimopoulou, και σε μία σπουδαία δικηγόρο, την Elena Arvaniti, που επιμένοντας και παλεύοντας για τη δικαίωση του ζώου κατάφεραν την προφυλάκιση του δράστη για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Όπως και στην κτηνίατρο Eleni Bourdakou που αφιλοκερδώς ανέλαβε όσα χρειάστηκε να γίνουν.

Facebook Comments