Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη αλλά και στις γειτονικές περιοχές, με την φωτιά να κατακαίει ήδη κατοικίες στον οικισμό καθώς και στις Αδάμες της Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς.

Οι φλόγες έχουν φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης ενώ την ίδια στιγμή δόθηκε εντολή εκκένωσης των Θρακομακεδόνων. Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Αχαρνές. Το ίδιο μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι της.

Η πυρκαγιά έχει φτάσει στο Ολυμπιακό Χωριό όπου επίσης εκκενώνεται.

Νωρίτερα:

Μαίνεται αυτήν την ώρα φωτιά σε δασική έκταση στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, σε μεγάλη απόσταση από τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου. Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα και με το ρωσικό Beriev να έχει μπει στη μάχη της κατάσβεσης.

Στο σημείο επί τόπου έχει σπεύσει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που ζήτησε να γίνουν εναέριες ρίψεις σε συγκεκριμένα σημεία με στόχο να προστατευτούν εργοστασιακές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την κοινότητα Αδάμες της Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς.

 

Νωρίτερα:

Φωτιά έχει ξεσπάσει στο ύψος της Βαρυμπόμπης σε δασική περιοχή με αρκετά πυροσβεστικά οχήματα να έχει πλησιάσει την περιοχή.

Ταυτόχρονα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα πριν από λίγο μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

Το μήνυμα αναφέρει:

«Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, το θετικό είναι ότι δεν φυσάει δυνατός αέρας κάτι που αφήνει ελπίδες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, η οποία ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι έγιναν και αρκετές εκρήξεις που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν κάτι που θα διευκρινιστεί αφού τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200, ενώ συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.

Παράλληλα η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους:

Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

 

Facebook Comments