Εντολή εκκένωσης σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο αναμένεται να δοθεί καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος μίλησε στο MEGA, επεσήμανε ότι υπεγράφη η εντολή να σταλεί μήνυμα μέσω του 112 για άμεση εκκένωση σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ εστάλη σχετική επείγουσα ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Αγ. Γεώργιο ή Πουρίθι να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.

 

Νωρίτερα:

Το πύρινο μέτωπο που αναζωπυρώθηκε σήμερα στη Βαρυμπόμπη, πέρασε το βράδυ της Πέμπτης την Εθνική Οδό, από το ρεύμα καθόδου, με κατεύθυνση προς Άγιο Στέφανο.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες απομακρύνουν τα οχήματα που υπήρχαν στον παράδρομο, ενώ δυστυχώς οι άνεμοι ενισχύονται όσο περνάει η ώρα. Τα πρώτα πλάνα κόβουν την ανάσα, καθώς η νύχτα έχει γίνει μέρα από τις καύτρες.

 

Νωρίτερα:

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς καταγράφεται αναζωπύρωση σε δύο σημεία της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, με τις δυνάμεις του Σώματος να επιχειρούν για να τη θέσουν άμεσα υπό έλεγχο τη στιγμή που εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυργαγιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στη Δροσοπηγή ενώ πλησιάζει απειλητικά το Κρυονέρι αλλά και το Τατόι, καθώς οι φλόγες έχουν μπει στα πρώην βασιλικά κτήματα.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Δροσοπηγής έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν τα σπίτια τους καθώς η πυρκαγιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το μήνυμα αναφέρει: “Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”.

 

Νωρίτερα:

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς καταγράφεται αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη με τις δυνάμεις του Σώματος να επιχειρούν για να τη θέσουν άμεσα υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ η φωτιά μαίνεται στις Αδάμες ενώ η έκταση της αναζωπύρωσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι το μέτωπο είναι περιορισμένο. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά κατακαίει άκαυτο δάσος σε περιοχή ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου, ωστόσο γύρω της είναι καμμένες εκτάσεις με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως προς το παρόν δεν μπορεί να επεκταθεί.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, από την κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης ο καπνός φαίνεται να είναι άσπρος και πυκνός. Ήδη κάνει στοχευμένες ρίψεις το ένα ελικόπτερο Έρικσον ενώ συνολικά στο σημείο επιχειρούν 5 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος του Πυροσβεστικούς Σώματος. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι στα 2 με 3 μποφόρ.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση της Ιπποκράτειου Πολιτείας και της Δροσοπηγής

Ενεργοποιήθηκε το 112 καθώς στάλθηκε μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και την Δροσοπηγή να εκκενώσουν τους οικισμούς τους. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας. Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αφίδνες ή Ωρωπό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

 

Facebook Comments