Την ώρα που καιγόταν η Αττική και τα πυροσβεστικά οχήματα έτρεχαν να προλάβουν τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, μερίδα οδηγών είχε μπλοκάρει τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης…

Σίγουρα θα μπορούσε η καταστροφή να είναι μεγαλύτερη ή ακόμα και… μικρότερη. Γιατί όπως θα δείτε, από εικόνες και video που δημοσιεύει το Newsauto, μερίδα ανεγκέφαλων οδηγών εμπόδισε το τιτάνιο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να σβήσει στην ώρα της την φωτιά.

 

Τους έκλειναν το δρόμο…

Για να γίνω πιο κατανοητός με απλά ελληνικά, την ώρα που η φωτιά έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της, τα οχήματα της Πυροσβεστικής έτρεχαν να προλάβουν για να περιορίσουν το μέγεθος ακολουθώντας το δρόμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί για να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη Βαρυμπόμπη έπρεπε να κινηθούν από την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, γνωστή και ως… ΛΕΑ.

Ωστόσο οι οδηγοί των πυροσβεστικών οχημάτων λογάριασαν χωρίς τον… ξενοδόχο ή καλύτερα χωρίς τους ανεγκέφαλους οδηγούς, που σκεπτόμενοι πονηρά και βλέποντας κίνηση μπήκαν στη ΛΕΑ για να γλιτώσουν λίγα λεπτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μπλοκάρουν τα οχήματα και να καθυστερήσουν να προσεγγίσουν το σημείο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Έτσι λοιπόν για μία απόσταση 5-10 λεπτών ο χρόνος αυξήθηκε στη μισή ώρα και παραπάνω, κάτι που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο ζωτικής σημασίας ήταν αυτά τα λεπτά αλλά και τι θα μπορούσε να σωθεί.

Πηγή: Newsauto.gr

Facebook Comments