Σε επικοινωνία του MarketNews.gr με τον αυτόπτη μάρτυρα και κηδεμόνα του ζώου, ανατρέπονται όσα υποστηρίζει η ΓΑΔΑ σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MN, το σκυλί δε δάγκωσε τον αστυνομικό και στην πολυκατοικία δεν πήγαν για να ελέγξουν την ευζωία των ζώων αλλά για άσχετο θέμα. Ήταν ένα ιδιαίτερα φιλικό σκυλί, υγιέστατο και ηλικίας 6,5 ετών, τον έλεγαν Ody (Odysseas). Ζούσε μαζί με ένα άλλο σκυλί με στέγαστρο και σπιτάκια στην ταράτσα της πολυκατοικίας με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ενοίκων.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο κηδεμόνας του ζώου άφησε το σκυλί από τα χέρια του γιατί δεν ήθελε να τον φωτογραφίσει η καταγγέλουσα -για άσχετο λόγο με την υπόθεση- και τότε του έφυγε το σκυλί από τα χέρια. Το σκυλί ήταν χαρούμενο και κουνούσε την ουρά του. Υποστηρίζει ότι ο αστυνομικός που το πυροβόλησε δεν ήταν καν στην ταράτσα εκείνη τη στιγμή, είδε το σκύλο ανεβαίνοντας στην ταράτσα αμέσως μετά και έβγαλε το όπλο πυροβολώντας το στην καρδιά από το τελευταίο σκαλί για να φτάσει την ταράτσα. Ο κηδεμόνας του ζώου μας ανέφερε ότι ο αστυνομικός μάλιστα έσκισε το μπατζάκι του μόνος του. Αυτό που τονίζει είναι ότι δεν υπάρχουν αίματα του αστυνομικού και ουδέποτε τον πλησίασε επιθετικά το σκυλί του.

Σε περίπτωση που ευσταθούν τα άνωθεν τότε μιλάμε για κακούργημα. Αναμένεται αν οι αστυνομικές αρχές θα πράξουν τα δέοντα με ιατροδικαστική του αστυνομικού και νεκροψία του ζώου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ για το περιστατικό, τα γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:

Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό για να ελέγξει την καταγγελία και οι αστυνομικοί, μαζί με την καταγγέλλουσα και τον ιδιοκτήτη ανέβηκαν στην ταράτσα, όπου ήταν τα δύο πίτμπουλ.

Εκεί όμως υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των ζώων και της γυναίκας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι τον έναν αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος, (όπως επισημαίνεται από την ΓΑΔΑ), πυροβόλησε το ζώο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές σε βάρος του ιδιοκτήτη του σκύλου σχηματίζεται δικογραφία και θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Facebook Comments